Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Jakie tdki radzicie?

VaNNter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Jakie tdki polecacie?

Zachciało mi się grać tdkami ale nie wiem jakiej nacjii robić drzewko.

Jak możecie wypisać wady i zalety np. tdków niemieckich.Bym był bardzo wdzięczny.

Dzięki za pomoc.

P.S:Za pomoc w dopasowaniu tdka idzie + :)

Opublikowano

Polecam USA.

Dobra mobilność jeżeli chodzi o drogę do T110E4

Od T28 prototype robią się dużo wolniejsze( Chodzi o te bez wieżyczek)

Dobra penetracja i dmg też całkiem spore.

Wytrzymałe pancerze.

Co do niemieckich to :

-niektóre papierowe

-Dłuższy reload działa(10t)

Opublikowano

USA - dobra mobilność, szybkostrzelność, słaby pancerz, wieżyczka, celne dzialo, niskie dmg

Niemcy - dobry pancerz, celne działo, średnie dmg

ZSRR - średni pancerz, duże dmg, średnio mobilne

Francuzami nie grałem więc nie wiem jakie są.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

USA - dobra mobilność, szybkostrzelność, słaby pancerz, wieżyczka, celne dzialo, niskie dmg

Niemcy - dobry pancerz, celne działo, średnie dmg

ZSRR - średni pancerz, duże dmg, średnio mobilne

Primo: USA i słaby pancerz? HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAAHAHAHHAHAHAAHAHAHAHAHAH! Kolejne: USA i niski dmg? HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH! USA od T8 mają najlepszy pancerz na tierach, T30 ma mega wieżę. Do tego na T9 i T10 mają taki dmg jak inne nacje.

Niemcy dobry pancerz??? HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH! Ferdek ma 200mm bez kąta, wbija się w niego wszystko z T8 (nie medy) i dużo nawet z T7. JagdTiger, ok, ale JgPz E-100 pancerza jakiegoś super nie ma.

ZSRR- dmg się wyróżniają tylko na T7 i T8 (SU-152 z derp gunem, ISU z długą 152mm), Pancerz to to ma tylko na T10.

Opublikowano

Wlkejam moj post z innego tematu:

A ja polecam Ci USA, gram obecnie T49 i powiem, ze zaden

TD nie daje tyle zabawy (zarobek i xp, tez niezle) Wczoraj,

12 bitew wygranych z czego 9 do konca bitwy, okolo 15 k

srebrnikow na botwe, as pancerny i strzelec do ostatniej

bitwy. Nie wiem jak dalej, ale narazie ok ;-)

Z ZSRR, mile wspominam SU85 ale to moze dlatego, ze

niezle go ustawia w bitwach.

Niemieckie ? Zaczymalem sie na Stu'gu, niby lepiej z

celnoscia niz u RU (te znowu, potrafia pierd... ) ale jakos

mi nie podchodza, nie wiem.

test

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rosyjskie-tylko nimi chchciało wbijać ponad VI tier (linią SU)

Dlaczego? Świetny dmg i czasami niespodziewane rykoszety po oberwaniu w "jape" (SU152, ISU, OBJ)

Niemcy -niezłe w tym bardzo nieprzyjemny dla przeciwników zółw (ferdek)

Fra-nic specjalnego-po prostu solidne typowe tdki

Opublikowano

Rosyjskie-tylko nimi chchciało wbijać ponad VI tier (linią SU)

Dlaczego? Świetny dmg i czasami niespodziewane rykoszety po oberwaniu w "jape" (SU152, ISU, OBJ)

Niemcy -niezłe w tym bardzo nieprzyjemny dla przeciwników zółw (ferdek)

Fra-nic specjalnego-po prostu solidne typowe tdki

hahah, francja nic specjalnego??? mają magazynki i ogółem są jednymi z lepszych TD'ków, zobacz 10 tier f155 ma 3 naboje w magazynku i potrafi zdziałać wiele.

2815676267.png

Opublikowano

Rosyjka gra , rosyjskie czołgi.. Jeżeli chcesz grać TD to polecam Ci na początek radzieckie do Ob.268. Może nie wyglądają na najlepszą drogę, ale każdy mi przyzna, że każdy radzieckich TD z linii do OB.268 jest dobry.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

hahah, francja nic specjalnego??? mają magazynki i ogółem są jednymi z lepszych TD'ków, zobacz 10 tier f155 ma 3 naboje w magazynku i potrafi zdziałać wiele.

napisałem że do VI tieru nic specjalnego dlatego nie wypowiadam sie co jest ponad VI u francuzów...

Opublikowano

Jak pisze kolega wyżej.

Radzieckie TD są najlepsze, bo są kwintesencją tych pojazdów. Uczą, że trzeba się chować i nie powinno się rashować, ale jak coś już wyjedzie to potrafią bardzo boleśnie ukarać.

Opublikowano

Radzieckie : Męczarnia na tierach II-IV, Reszta jak zuo z trollem SU-152.

Niemieckie : Hmm Kolejna męczarnia tym bardziej na marderze (No chyba że 75)

Amerykańskie : Pierwsza linia E3. Hmm Twarde pancerze, Wolne, Lecz silne działa. Druga linia. E4, Gorsze pancerze z tego co wiem Hellcat nie dorównuje Jackson'owi z pancerzem. Szybsze. I te same działa. (Polecam Drogę do E3).

Francuskie : Męczarnia Tier II-VI, M.in Dość szybkie, Silnie działa, Jedynie od VII tieru z magazynkiem bębenkowym. Pancerze takie sobie m.in słabe wg mnie. Grałem wszystko wchodzi.

Brytyjskie : Męczarnia T2, Reszta już twarde pancerze, lecz wolne, ale Działo na X tierze Epic ;d niszczy wszystkie Medy X tieru.

Opublikowano

Jak kolega prosił w treści tematu opisać niemiecki td'ki (o nich wiem najbardziej). Tak więc:

+ do VII tieru są dosyć mobilne / - od VIII w góre są to typowi camperzy (najlepiej jeździc z obstawą)

+ dobrze penetrujące działka z jednym z najelpszych dmg (VIII tier +) / - troche długi reload na wyższych tierach

+ nawet dobre wychyły i obniżenia / - bardzo wolno się obracają

+ znakomite opancerzenie przodu (VIII+ chociaż JgPanther także dobrze odbija) / - łatwo objechać, wtedy leżemy

+ celne działa / - czasem nie wchodzi dobrze pocisk, co skutkuje śmiesznym dmg (bardzo rzadko)

Ogólnie niemieckie td'ki są godne uwagi i polecenia. Sam w nie ide i narazie nie nie zmieniam zdania, a wręcz są one coraz bardziej interesujące. Pozdrawiam !

Opublikowano

Nie wiem jak ty grałeś ruskimi II-IV, bo są one zdecydowanie lepsze na swoim tierze od SU-85. Francuski TD T3 jest minimalnych rozmiarów z genialnym działem.Do tego tylko Foch155 ma magazynek... -,- Wypowiadać się na temat o którym nie ma się pojęcia... Pozdro, idź se sclop lepiej.Brytolce mają tak wielkie weakspoty że o ja, a pancerz dopiero od T5. A, i ciekawe, bo francuzy na tą chwilę mają drugi najlepszy pancerz z TD (tylko USA mają lepsze). Marder- hmmm, typowy camper z OP armatą, ale jak ktoś jest Andrzejem (tylko olek222 zrozumie) to się nie dziwie że męczarnia.

Opublikowano

Ja Cii polecam niemieckie i amerykańskie. Niemcy dobry DMG, Amerykanie wiezyczka

1377531174-U173186.png

Opublikowano

polecam ci iść w radzieckie. Ponieważ maja dobre dzialko pancerz troche slaby jak na td'ki . sam zrobilem dwie linie radzieckich td'kuw i jestem zadowolony

Opublikowano

A ja polecam niemieckie. Od początku nimi gram. Ktoś tu napisał że Marder II to męczarnia, ja sądze że to raj. To samo potem - Hetzer <3 Nieziemski czołg z bardzo dobrym pierdo*nięciem i pancerzem. Nabija sie na nim exp i kase jak na niczym innym. Po nim jest StuG III, kolejna perełka z bardzo celnym działem. Po nim są kolejne zajebiste czołgi których nie będę już wymieniał. Niemieckie Tank Destroyery to wyzwanie które musisz podjąć!

Opublikowano

Radzieckie : Męczarnia na tierach II-IV, Reszta jak zuo z trollem SU-152.

Niemieckie : Hmm Kolejna męczarnia tym bardziej na marderze (No chyba że 75)

Amerykańskie : Pierwsza linia E3. Hmm Twarde pancerze, Wolne, Lecz silne działa. Druga linia. E4, Gorsze pancerze z tego co wiem Hellcat nie dorównuje Jackson'owi z pancerzem. Szybsze. I te same działa. (Polecam Drogę do E3).

Francuskie : Męczarnia Tier II-VI, M.in Dość szybkie, Silnie działa, Jedynie od VII tieru z magazynkiem bębenkowym. Pancerze takie sobie m.in słabe wg mnie. Grałem wszystko wchodzi.

Brytyjskie : Męczarnia T2, Reszta już twarde pancerze, lecz wolne, ale Działo na X tierze Epic ;d niszczy wszystkie Medy X tieru.

Radzieckie mają jedne z najlepszych 2-4 tierów

Marder jest genialny. Nie grałeś VI tierem niemieckim?

To samo pytanie do amerykańskich. Jaki tier zdobyłeś?

Magazynki we francuskich TD są od X tieru. Ogołnie gr się ciężko do 6 tieru francuzami. Co ty wiesz o tych czołgach? Do którego tieru grałeś?

Ostatnie pytanie. Czy ty patrzysz o statystykach czołgów? Wszystko co zostało napisane to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem jak można hejtować M18 Hellcata, który według mnie jest lepszy od T25/2. miłeś jakiegokolwiek TD VI tieru?

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...