Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Niskie FPSy

OmgLolNoob^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem z lolem, otóż moje FPS w lolu to ok. 15-25 na mapie summoner's rift, czasami nawet mniej w jakichś teamfightach. Gdy znajdzie grę i po naciśnięciu accept moi koledzy już sobie championa wybierają, a mi się gra jeszcze ładuje 3s+-, tak samo po loading screen mam już 10-15 sekunde. Mam ustawienia na low, formata robiłem naprawdę niedawno, czyściłem rejestr, zapoznałem się z tematem o fpsach. Mój komputer może i nie jest najlepszy na świecie, ale spełnia wymagania lola zdecydowanie. Czy da się jakoś to poprawić? (Chodzi mi najbardziej o to 3s..)

Windows 7

4GB Ram

GeForce 9400GT 1GB

AMD Phenom Quad-Core 2.2GHz x4

Proszę o pomoc.

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

jest dział tutoriale a w nim temat : http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

No i masz wszystko pięknie wyjaśnione, kompa masz dobrego, coś Ci muli pokaż procesy , win7 rozumiem 64 bit ?

aaa Sectorów Ci nie wywaliło przypadkiem na Ramie ? sprawdź jakimś memory test i wrzuć wynik, i jakiego antywirusa masz, bo to też może od niego mulić...

16k7y4p.png

Opublikowano

Dobra, już walić te FPS'y. Ale chodzi mi o to dlaczego czekam aż 3s po accept (jak już wszyscy zaakceptowali) i sklep się jakby zacina, przy czym moi znajomi mając jeszcze bardziej wooden PC i ten sam, a nawet mniejszy FPS nei czekają tych 3s. Wie ktoś może jak to naprawić? btw. reinstall lola robiłem over 9000

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

Cos sie grzeje , wgl sobie otworz komputer i go odkurz ,dpomoz sobie sprezonym powietrzem a tak wgl to zgaduje ze masz x64 system to 4gb ramu jest minimalne

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Co mu się ma grzać ?

Gdy się jakiś podzespół grzeje, to zmienia swoją wydajność do totalnego minimum, więc miałby w tym momencie lagi całego systemu.

Jeżeli chodzi o pełne załadowanie okna po kliknęciu "accept" mam ten sam problem i szczerze mówiąc wina leży nie po stronie komputera a naszego kochanego zbugowanego lol`a.

Co do fps-ów, ten sam problem z tym, że na low detalach mam ok. 30fps-ów (nie mam włączonego ograniczenia) i na high jest dosłownie identycznie.

Sprawdź czy napewno masz zainstalowane wszystkie najnowsze sterowniki (szczególnie od karty dźwiękowej). Jeżeli masz zintegrowanego Realtek`a to właśnie w tym może tkwić problem, chociaż to Windows 7 więc biblioteki ma spore, ale warto sprawdzić.

Opublikowano

Serio karta dzwiekowa ma cos z tym wspoleno? :O

A komputer mam czysty w srodku, wyczyszczenie sobie wspomogłem suszarką (close enough) ale ogolnie jest czysty w 100% prawie.

@UP Zbugowany lol, ale dlaczego tylko my to mamy? Da się to jakoś od-bugować?:P

Mam wszystkie sterowniki.

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...