Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Witom Serdecznie :P

WhiteNinjaEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam Pytanie Co Do Kupna Części Do Komputera Tak Aby Zwiększyć ilość FPSów W Minecrafcie.

Bardzo Prosiłbym o napisanie w podpunktach od najważniejszej do najmniejważnej w taki oto sposób

1, ...

2, ...

3, ...

...

itd. bardzo bym o to prosił ponieważ niezbyt się znam na komputerach,

Z Góry Dziękuje.

Opublikowano

Prawdę mówiąc, najważniejsza jest grafika i po części procesor, aby jej nie ograniczał.

Opublikowano

Najważniejszy procek i karta grafy. Potem ram i dysk twardy, reszta nie zbyt ważna

Polecam procesory Phenom do minecraft, dobrze chodzi ok 90fps z karta grafiki GTX 680 i 4GB RAM

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

@up Właśnie kwadraty są ramożerne, to jest priorytet. Później grafa i na końcu procek.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Nie kupuj dysku, albo kup jakis szajs jak inni wskazuja nie jest wazny, a potem na singlu dlaczego mam 20fps ? Mam dobry komp.... Tylko ten DYSK bedzie miec za slaby zapis i odczyt...

Opublikowano

Idź do działu komputery, bo tutaj nikt ci nie udzieli odpowiedzi na poziomie. Wszystko musi być zrównoważone, a jako iż się nie znasz to ja i inni ci tam doradzimy. Z góry mówię że ta gra siedzi na procesorze i potrzebuje wiele RAM'u.

@ktoś z up

Phenom i GTX 680 to tak jak wsadzić silnik Audi Q7 do Poloneza...

@edit

OK.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

japierdole -.-

zasilacz to jest 1 rzecz zęby nie wyjebał reszty -.-

a potem mozna brac sie za reszte no a tak to idze

grafa

procek

ram

Opublikowano

Tak naprawde to wszystko ważne, i nie rozumiem toku rozumowania innych. To jest java 2 rdzenie obsługuje (więc po co więcej?) Ramu 350mb wystarczy na samą grę.... Grafa i Dysk robi reszte

Opublikowano

Dafuq każdy napisał coś bezsensownego

Napisz nam jaki masz teraz sprzęt to będzie wiadomo co wymienić/dokupić. Tak w ciemno to Ci polecę 3960X Extreme za 4 kafle i jakiegoś Sabertootha na X79 za 2k co się kupy nie trzyma.

MC przydadzą Ci się 2 mocne rdzenie, sama gra to 1Gb ram, grafika do 16x16 może być jakaś z dupy ale jak chcesz lepsze TXT to coś mocniejszego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...