Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid Rankedy

songo213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kassadin, świetny Mider. Free Flash co 6 sekund. Silence i oczywiście można robić backdoory jak xPeke ; >

Jayce, Łatwy Escape system, Kosmiczny DMG, wiem, że większość myśli, że Jayce to tylko SOLOTOP, ale na midzie ciśnie prawie każdego, gdy się go potrafi używać ; ]

No i oczywiście KhaZix ; ] Wg. mnie jedna z lepszych postaci na mida aktualnie. Dostał takiego Buffa, że łatwo nawet o Pente ; )

Tyle że masz 99% szans bana na Kazika i Kassadina ;D

Opublikowano

Ja polecam i będę polecał Fizza bo jest bardzo dobry

Trutka

Doskok

Escape

Nietargetowość z "E"

Slow

Podrzut

Łatwa farma

Ogromne dmg

Ulti przydatne do tf'ów

Nie banowany na rankedach (chociaż być powinien xD)

Opublikowano

vladimir...

na rankedach czesto pickuja kate a to jest kontra;)

nie wiem czy jak włączy plame to uniknie ulti khartusa /lux/ashe/eza ;) musze to sprawdzić

Opublikowano

Swain cieżki do skontrowania , ultimate , który leczy , slow , klatka, zadaje obrażenia w czasie (dla niektórych to wada) . Wadą swaina jest dość spora zależność od blue i feedu

Opublikowano

Ryze jest świetny. Kontrowany jest przez rzadko spotykane postacie, takie jak: Brand, Anivia, Xerath, Brand, Orianna, Zyra.

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Opublikowano

Ryze na każde elo, Kata na low elo, ogarniętą Syndre prawie nie ma czym skontrować, Akali kontra kosztuje 125 golda i jest wardem.

aaa

Opublikowano

Od kiedy kassadin jest często banowany ?

W s2 kassadin był insta banem na rankedach teraz imo: malp, amumu, shen, kha'zix, elise, blitz, lee sin, kayle.

Kassadin jest banowany raz na 20-40gier, no chyba że grasz w brąz lub silver to nie wiem jak tam jest.

Nawet na lolking kassadin ma małe ban ratio.

http://www.lolking.net/champions/

Jeśli wychodzisz z założenia, że chcesz champa na rankedy, to już te rankedy właśnie przegrałeś.

Na rankedach trzeba się starać wziąć counterpicka, jeśli jesteś firstpickiem, albo się z kimś swapnij, albo pozostaje ci adc/support/jungle.

Gdy weźmiesz takiego fizza (niby OP, wszyscy tak mówią, na pewno wygram mida;]), a tu przeciwnicy wzięli na ciebie kontrę np. ryze.

Jeśli jest to ryze na co najmniej takim poziomie jak ty, to już masz przegranego mida, ew. jesteś z outfarmiony.

Grając rankedy polecam zaopatrzyć się w sporo championów, żeby móc kogoś z kontrować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...