Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TERA] Jak bez problemu przejść dungeona 'BoL'

Hedziu ;*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym poradniku dowiesz się jak bez problemu przejść pierwszego dungeona 'Bol'

1. Zanim zaczniesz go robić, dobij do 21 levela, i weź wszystkie questy!

Raz widziałem, jak ktoś szukał party do bola na 19 levelu. Śmiać mi się chciało. Gdy już zrobiłeś wszystkie poboczne questy i epic związane z bolem, weź te, które da się powtarzać!

2. Znajdź/Stwórz odpowiednie party!

Znajdź lub stwórz odpowiednie party. W takim party musi być napewno 1 tank, 2 dps'ów i 1 healer. Jeżeli nie możesz znaleźć tanka, spróbuj poszukać berserkera. Jest on pół dps'em pół tankiem. Ostatnie miejsce w party przeznaczone jest dla dodatkowej osoby np. archera, dodatkowego healera itd. W party nie powinno być więcej niż 1 tanka!

3. Spotkanie w Bolu/przed wejściem do Bola

Zawsze trzeba wiedzieć gdzie się spotkać. To podstawa.

4. Tank idzie pierwszy! Czekaj na niego!

Najlepiej, żeby tank przebiegł koło wszystkich mobów agrując je, po czym idzie w stronę drużyny. Najlepiej czekać na tanka w drzwiach.

5. Nigdy nie afk'uj!

Afk'owanie zazwyczaj kończy się tragedią. Zazwyczaj afkuje się 30 sekund żeby wyrzucić zbędne ci eq, ale zawsze poinformuj o tym drużyne!

6. Jeżeli nie jesteś tankiem bądź dps'em, nigdy nie stój w środku zamieszania!

Jeżeli taki healer wbiegnie sobie do środka grupy potworów, to zazwyczaj umiera.

7. Healer powinien się skupić na leczeniu tanka!

Potem skupia się na dps'ach i innych. Oczywiście musi pilnować też samego siebie.

8. Dziel się dropem!

Jeżeli wypadną kolczyki, wtedy wszyscy mogą brać udział w losowaniu. Jeżeli już je masz, licz się z tym, że ktoś może ich nie mieć.

Jeżeli o czymś zapomniałem, piszcie w komentarzach :)

huuhuhuhu

Opublikowano

Taka oczywista oczywistość, ale niech będzie, równie dobrze mogłeś dać tytuł 'Zasady przechodzenia instancji w grach MMORPG' ..

Opublikowano

Taka oczywista oczywistość, ale niech będzie, równie dobrze mogłeś dać tytuł 'Zasady przechodzenia instancji w grach MMORPG' ..

Niestety nie, w niektórych mmorpg nie ma np. healera ;) lepiej by pasowało 'Zasady przechodzenia dungów w TERA'

huuhuhuhu

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze MMO z grupowymi instancjami, w których nie było by supportów/healerów no ale cóż, widocznie niedoinformowany jestem ^^

215d.png

Per aspera ad astra, aport Łajka!

Opublikowano

8. Dziel się dropem ? Prosze Cię :) Jeżeli nie grasz z kimś dłużej to ta zasada raczej nie obowiązuje. Na pewno będę dawał komuś itemki warte 30g+ na przykład, kogo nie znam . Poradnik dla 9 letniego dziecka :D Reszta chyba jest na tyle ogarnięta, żeby to wiedzieć bez tego poradnika. Lajka nie będzie :/

Opublikowano

5. Nigdy nie afk'uj!

Afk'owanie zazwyczaj kończy się tragedią. Zazwyczaj afkuje się 30 sekund żeby wyrzucić zbędne ci eq, ale zawsze poinformuj o tym drużyne!

Na tej grze zbytnio się nie znam, nawet nie mam jej pobranej, ale taki mały szczegół by nie popełniać głupstw ;P :

AFK - Away From Keyboard - Z dala od klawiatury... Ciekaw jestem jak wygląda wywalanie zbędnego eq np. będąc w kuchni..

Tak jak pisałem, to tylko takie poprawienie by nie popełniać tego błędu :P

Zbieram like ;x

Opublikowano

Jak zrobić BoL?

Wejdź -> zrób.

To jest tak proste, że można solo zrobić bez problemu.

Oj no skoro tak uważasz to chyba w Tere nie grałeś ;p

huuhuhuhu

Opublikowano

Chyba grałem. Jedyna rzecz stojąca na przeszkodzie ku temu, żebym Ci to nagrał to popularny spadek FPSów względem innych gier o wyższych wymaganiach.

To, że Ty nie wiesz, czym jest kiting bądź nie umiesz tak robić, nie oznacza, że każdy jest w równym stopniu ograniczony.

Trolling is a art.

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [TERA] Jak bez problemu przejść dungeona 'BoL'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...