Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer i postać dla nowicjusza?

Kamnozka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Chciałem zacząć przygodę z gierką, widzę, że jest całkiem fajna no i ogrom pozytywnych komentarzy się naczytałem. Tylko, że pojawił się problem. Na jakim serwerze zagrać? Chodzi mi o to, żeby była masa polaków :).

Druga sprawa to jaką postacią najlepiej się gra? Tak dla nowicjusza :)

Opublikowano

Balder (albo Beldar nie pamiętam) - sporo polaków, są polskie gildie (kilka widziałem, że się na chacie reklamowało). Co do innych serwerów nie mam pojęcia.

Postacie hmm ... zależy kim lubisz grać, tera jest stworzona w taki sposób, że robienie questów i zadań typu idź przynieś, idź zabij, nie sprawia żadnej profesji większych trudności. Ja osobiście pierwszą klasą jaką wziąłem i gram jest Mistic, może leczyć swoje hp jak i mp wszystko to własnymi skillami :)

Opublikowano

Ja polecam akurat któryś z tych :)

• Arcadia – EN – PvE
  • Zuras - International – PvP
  • Kaidun – DE - PvE
  • Lub jak up powiedział balder sam dopiero zaczynam swoją przygodę z terą :) Jak coś pisz pw :)

IDcncno.png

Opublikowano

A postać?

BesieK dzięki za podpowiedź. Lubie grac postaciami magicznymi, ale słyszałem, że ta gra jest nastawiona na grupy.

Czyli jaka postać jest najbardziej pożądana do grupy ?

Opublikowano

A jeżeli z supportów chcesz coś wybrać, to polecam mistica, potrafi leczyć, a swój wkład w walkę też ma (klątwy narzucane na wroga).

Opublikowano

lancer/bersk/warrior/priest/archer - te postacie bierze się głównie do pt . Ja gram lancerem i śmiem twierdzić, że wymiata :) Większość postaci 1v1 wymięka, mam problemy z archerem ze względu na to, że nie mam do niego podejścia. Część bamów jest w stanie zrobić solo :)

Opublikowano

Świat Zuras, nie ma problemu z wejsciem na F2P a postać myśle że Warrior/Berserk są uniwersalni.

07397503792889363185.jpg

Opublikowano

No i pobrałem. Gram na Balderku :). Jeżeli też tam gracie pisze może na Pw, szukam jakiejś pomocy, w końcu jestem nowy w tej gierce :)

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...