Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antywirus blokuje skompilowany skrypt ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Już zrobiłem skrypt, dzięki któremu odzyskam swoje konto minecraft :) Napisałem 2 programy;

1) Czytanie pliku lastlogin (podawanie nicku i hasła z pliku)

2) Wysłanie pliku na hosting FTP

Ale niestety mam problem; Jak uruchamiam skrypt, a nie skompilowany program (napisałem to w autoit), to wszystko działa plik wysyła na FTP i potem mogę go pobrać i odczytać i mam hasło. Ale gdy kompiluje i uruchamiam, to antywirus tak krzyczy:

80943248276378409098.png

No niestety tak się dzieje, gdy skompiluje skrypt i go uruchomie ;d A przeciez Autoit to też program i u niego wszystko ładnie idzie. Wykonałem też skan nortonem i malwarebytes i nic nie wykrył ;) Wrzuciłem na virustotal i zawsze coś, bo wykryło go tylko 3 razy, ale jakieś nieznane antywirusy xD To co mam zrobić, żeby to ładnie działało? Może chodzi o certyfikaty? Czy o co ? A i lepiej, bo skrypt nie wymaga uprawnień administratora, więc jest dobrze, ale jak rozwiąże tylko tamten problem, to odzyskam swe konto xD

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

To jest poprostu od zapory sieciowej, jeśli chcesz to komuś wysłać to wystarczy że pójdziesz do niego, uruchomisz i zezwolisz na połączenie. Albo powiesz mu że to jakiś program co potrzebuje neta i on zezwoli. Zakładając że posiada zaporę. Ja on nie ma zapory to normalnie uruchomi i zadziała.

@up

Nie da się wysłać Ddosa na komputer na którym nie ma serwera, bo nie ma co odpowiadać na sygnały i nie ma co się zawieszać....

Opublikowano

No ok, ale przecież gdy skrypt nie jest skompilowany (.au3) to uruchamiam go i nie ma żadnego problemu, a gdy go skompiluje, to jest ten problem. Wiem, że mogę tak zrobić, ale chce, żeby szansa na otwarcie pliku była większa, a nie zobaczy to walnie do kosza i nie będzie chciał znowu ;d Autoit.exe to też jest program, a on nie ma z tym problemów i chciałbym wiedzieć, o co z tym chodzi. Wydaje mi się, że to certyfikaty, ale nie jestem pewien

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się że przy zwykłym F5 program jest ładowany do pamięci, nie zostaje całościowo skompilowany do .exe

A kiedy go już skompilujemy, to w tym .exe jest sporo syfu i paker na którym antywirusy się rzucają :]

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Słyszałem o tym :D W niegroźnym skrypcie wykrywane są wirusy i inne cuda nie wiadomo skad :D Może omówie dokłądniej, co skrypt ma robić:

- Ten noob "kolega" uruchomi program i zrobie, że coś się uruchomi np. GUI jakieś i się nie skapnie

- Skrypt po włączeniu odpali to, co chciałem, czyli

- Do lokalizacji lastlogin użyłem @AppDataDir & "\.minecraft\lastlogin"

- Potem zwykły sleep i zwykłe użycie ftp_open, ftp_connect i ftp_fileput :D

- Wysyła, ja potem wchodzę na hosting, pobieram to co tam siedzi, wrzucam sobie ten plik do siebie do .minecraft i czytam hasło (zrobiłem "dekompilator" tego pliku i ładnie mam pokazany login i hasło

Jeszcze się spytam: Czy można zapakować jakoś skrypt, żeby tych "śmieci" nie było? Raczej wątpie, ale i tak spytam się :D

Mam jeszcze taki pomysł:

- Będzie program "otwórz.exe" (oczywiście jakoś zrobie nazwe) i ten program wypakuje "z siebie" (jak się da) pliki "autoit.exe" oraz "wysylacz.au3" i wypakuje je gdzieś na dysku, gdzie na pewno nie wejdzie. Podczas bezczynności komputera, program "otwórz.exe" otworzy plik "autoit.exe" i wyśle on do tego okna lokalizację pliku i go uruchomi. Chyba nie powinno być problemu

48061.gif

Opublikowano

Stary, firewalla nie ominiesz. Po prostu jak uruchamiasz skrypt to prawdopodobnie odpala się w kontekście AutoIT któremu kiedyś pewnie już zezwoliłeś na korzystanie z neta. Jak skompilujesz to musisz od nowa zezwolić.

Ten twój "super" pomysł nie zadziała. W tym wypadku będzie prosiło o zezwolenie autoit.exe.

Możesz jedynie liczyć, że kolega nie ma firewalla.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP spam

Dobra dzięki za odp. będę musiał wymyśleć coś innego :)

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...