Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ToCraft.tk

juniorjpdj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5b724ce4000af5554eaebd46.jpg ToCraft

informacje.png

strzalka.gifTYP: Wszystko w jednym

strzalka.gifSloty: 69

strzalka.gifIP: mc.tocraft.tk

strzalka.gifPotwory: duużo!

strzalka.gifZwierzęta: duużo!

strzalka.gifPvP: w wyznaczonych miejscach

strzalka.gifPremium: Premium/NonPremium

strzalka.gifNether: Jest :)

strzalka.gifBialaLista: Ni ma

admini.png

HeadAdministracja:
-JuniorJDPJ
-Mardrom
Do reszty nabór trwa :)

pluginy.png

Dużo:) - tajemnica państwowa :P

inf.png

No to na początek trochę historii....
Pewnego dnia był sobie serwer. Był on jednym z najlepszych serwerów
jakie tylko powstały. Żaden serwer nie mógł się z nim równać... ale jako,
że już nie istnieje skupimy się na ToCraft.
Serwer jest stosunkowo młody, bo gimbusy dopiero niedawno zaczęły
interesować się minecraftem i tworzeniem serwerów.
Ze względu na ułożenie Uranu i paru innych planet w jednej linii
juniorjpdj (Chuck N.) postanowił założyć serwer minecraft, żeby udostępniać ludziom miejsce do grania i zabijania czasu.
Serwer szybko zdobył popularność, niestety po pewnym czasie
musieliśmy zrobić przerwę, bo Saturn za bardzo zbliżył się do Jowisza. Kiedy minęło kilka tygodni
działalność ToCraft w związku z oddaleniem się wcześniej wspomnianych planet została wznowiona, niestety kilka razy się on zepsuł po wznowieniu,
parę razy ludzie zniszczyli wszystkie możliwe mapy i serwer zostawał zawieszany wielokrotnie częściej, niż oczekiwaliśmy.
Postanowiliśmy, że zorganizujemy to wszystko bardziej profesjonalnie, żeby nie musieć co kilka miesięcy reaktywować serwera,
bo było już to nudne, więc wgraliśmy masę pluginów pozwalających między innymi zabezpieczać skrzynie,
grać na wielu światach różnych typów na jednym serwerze, czy wyłapywać grieferów
przez administracje (to oczywiście nie wszystko!). Pomysł pełnej, stabilnej odnowy bardzo spodobał się graczom, szczególnie stawiając serwer na nowym, prostym ip
tocraft.tk, na którym funkcjonuje do dzisiaj. Strzałem w dziesiątkę (oczywiście fartem,
bo nikt z administracji nie ma talentu do strzelania) okazało się zastosowanie światów Creative (Gamemode), Roleplay i Freebuild na raz. Zostało to bardzo
ciepło przyjęte przez graczy. W związku z ostatnimi tornadami w Syrii nie mamy ich (graczy) zbyt dużo,
jednakże jako administracja dziewiątej już edycji serwera (ciąg nieprzyjemnych wydążeń) wiemy, że każdego gracza trzeba szanować i staramy się to jak najbardziej sumiennie
wypełniać. Nasz serwer jest już w miarę stabilny (tutaj zależne od globalnego ocieplenia) i myślę że teraz już nie będzie trzeba go naprawiać (przynajmniej na razie).
Serwer posiada dwóch Head-Adminów, czyli:
-Założyciela juniorjpdj (Chuck N.)
-Flagowego gołębia serwera Mardroma
Najbardziej nienormalnym z nas jestem ja, Mardrom, jednakże musicie mi to wybaczyć, bo w końcu ktoś musi.
Nasz serwer według nas ma duży potencjał i jest przyjazny w stosunku do graczy. Chcielibyśmy uzyskać ich jak najwięcej,
gdyż jest to jeszcze większa motywacja do dalszej pracy. Z góry dziękujemy za przeczytanie naszej recenzji i zalecamy zdrowo się
odżywiać, właściwie sami nie wiemy czemu.

Pseudo recenzja by Mardrom

Generator by -outi-

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...