Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Buildy względem czasu gry

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio grając zauważyłem dziwną anomalię ( o ile można tak to nazwać ) jakieś 2 lata temu, gdy zaczynałem grę ( wezmę za przykład lee sina ) budowałem go pod coś takiego = berki, ie, phoatnom, bt, bt, phoantom. Zaczynając grę na rankedach od wbicia 30 poziomu ( żeby nie to, to teraz bym w platynie siedział. Na początku spadłem do 500 elo, a w ciągu 2 miesięcy wybiłem na 1350, aby mieć high dywizję w s3 ) robiłem takie buildy. Nawet na forum pisałem, że robienie go pod offtanka jest bez celu itd. Od jakiegoś czasu, grając wszystkimi typami charów oprócz supp / mid / adc robię tanky build z 1 przedmiotem na ad ( mianowicie bt ), reszta to hp / resy / def. Na offtanków nie kupowałem ie od 4 miesięcy. Co sądzicie o zmianie buildów pomiędzy newbie a lepszym graczem ( mianowicie, ci co grają od jakiegoś czasu )

//edit

666 post kurca ;D

graphic.png

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio grając zauważyłem dziwną anomalię ( o ile można tak to nazwać ) jakieś 2 lata temu, gdy zaczynałem grę ( wezmę za przykład lee sina ) budowałem go pod coś takiego = berki, ie, phoatnom, bt, bt, phoantom. Zaczynając grę na rankedach od wbicia 30 poziomu ( żeby nie to, to teraz bym w platynie siedział. Na początku spadłem do 500 elo, a w ciągu 2 miesięcy wybiłem na 1350, aby mieć high dywizję w s3 ) robiłem takie buildy. Nawet na forum pisałem, że robienie go pod offtanka jest bez celu itd. Od jakiegoś czasu, grając wszystkimi typami charów oprócz supp / mid / adc robię tanky build z 1 przedmiotem na ad ( mianowicie bt ), reszta to hp / resy / def. Na offtanków nie kupowałem ie od 4 miesięcy. Co sądzicie o zmianie buildów pomiędzy newbie a lepszym graczem ( mianowicie, ci co grają od jakiegoś czasu )

//edit

666 post kurca ;D

mam tak samo, na tym samym przykładzie :P

te levele do 30 po prostu chciałeś rozpierdal**, a nie jakiś życie czy coś. Powiem szczerze, że build pod ad lee sina wychodzi, tylko musisz zmutować sobie drużynę.

Teraz wiadomo, że trzeba budować trochę defa/życia bo inaczej trudno cokolwiek zrobić, ale 2x bloodthrister zajebisty jest na nim.

<>

Opublikowano

Ja kiedys tez robilem kazda postac pod ADC , Nie wazne czy to off tank czy nie ;p . Ale wraz z wzrostem lv takie buily staja sie uselles i nic sie nimi nie zrobi .

mpcforum4everblue.jpg
Opublikowano

Melee to melee, będąc full adc leesinem nawet nie użyjesz Q Q a już padniesz, dlatego ad sion na wyższym elo, ba, nawet na gównoelo jest bezużyteczny.

Opublikowano

Na 30lvl znajdzie się jakiś garen co kupi armor i skończy ci grę.

To raczej normalka, że między 1-30 lvl zmieni ci się styl "patrzenia na grę".

Opublikowano

Melee to melee, będąc full adc leesinem nawet nie użyjesz Q Q a już padniesz, dlatego ad sion na wyższym elo, ba, nawet na gównoelo jest bezużyteczny.

gówno prawda, z w ch.. wielkim lifestealem i attspeed możesz się z nimi bić na lajcie ;)

<>

Opublikowano

Lee sin to offtank, koniec tematu. Jeżeli składasz na niego phantomy i to działa to znaczy że przeciwnicy są niedorozwinięci.

/reflink

Opublikowano

Lee sin to offtank, koniec tematu. Jeżeli składasz na niego phantomy i to działa to znaczy że przeciwnicy są niedorozwinięci.

Boże co Ty tu robisz.. a to że kumpel na diamencie 1 gra AD soraką to znaczy że jest noobeQ i useless ? Wszelkie innowacje witane w sposób "spadaj noobie jesteś inny, nie umiesz sie dostosować do systemu"

Patrzenie na grę, tak jak na postać zmienia się ponieważ każdy ma inny styl gry, jeden podbiegnie od razu i wezmie 1 kille ,drugi zaczeka 2 seq i weźmie pente... To jak grasz tworzy się w trakcie Twojej nauki, czy grasz agresywnie / ofensywnie czy biegasz bez celu... Wszystkie buildy itd to ściema, najbardziej liniowe podejście do postaci, jeżeli chcesz się nauczyć grać to Twórz własny innowacyjny styl gry który inni będą brać za przykład.

Amen.

16k7y4p.png

Opublikowano

Boże co Ty tu robisz.. a to że kumpel na diamencie 1 gra AD soraką to znaczy że jest noobeQ i useless ? Wszelkie innowacje witane w sposób "spadaj noobie jesteś inny, nie umiesz sie dostosować do systemu"

Patrzenie na grę, tak jak na postać zmienia się ponieważ każdy ma inny styl gry, jeden podbiegnie od razu i wezmie 1 kille ,drugi zaczeka 2 seq i weźmie pente... To jak grasz tworzy się w trakcie Twojej nauki, czy grasz agresywnie / ofensywnie czy biegasz bez celu... Wszystkie buildy itd to ściema, najbardziej liniowe podejście do postaci, jeżeli chcesz się nauczyć grać to Twórz własny innowacyjny styl gry który inni będą brać za przykład.

Amen.

I składaj phantomy na lee sina,

Amen.

/reflink

Opublikowano

Teraz nowa meta to budowanie hp oraz armoru. Oczywiscie z czasem im dluzej grasz zmienia ci sie sposob patrzenia na gre, zaczynasz dostrzegac ze budowanie full ad nie ma sensu bo wystarczy stun i zniszcza cie w pare sekund w tf. A przy takim off tankowym buildzie masz mozliwosc ucieczki a potem mozesz wesprzec druzyne.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja pamiętam jak grałem sionem: berki, phantom, ie i 3 bt :D Maszyna nie do zabicia na ulti.

Teraz nie wyobrażam sobie takiej gry nawet adc.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

gówno prawda, z w ch.. wielkim lifestealem i attspeed możesz się z nimi bić na lajcie ;)

Najpierw do kogokolwiek dojdź, zanim zostaniesz zburstowany.

nie biore pod uwagi normalni z ujemnym win/lost ratio gdzie chomiki wygrały by szybciej te gre niż ludzie

Opublikowano

Fiora / master / gp / ad carry kiedyś kosił/a, ale po mecie na tanky ad dostaje stuna / as. slow i tyle z pvp / tf. On/a papier, enemy nie. A ad casterem pokonasz nafeedowanego adc z łatwością.

Pamiętacie jak w s1 robiło się gp pod crit / ad? teraz za taki build to 9x report jest

graphic.png

Opublikowano

Głównie chodzi o to, że jak zbierzesz doświadczenie to nie patrzysz pod siebie ale pod team. Jak się wybiera championy i nie ma tanka to jak jesteś doświadczony to go weźmiesz albo napiszesz by ktoś poszedł full tank. Na początku większość kupuje to co proponuje sklep albo build na mobafire :D Lee Sina łatwo robić pod tanka bo może zainicjować walkę bo ma swój doskok. Wbija się w 5 wywala ADC od grupy, twój team go wykończy i wróg nie robi dmg. Jakbyś poleciał full dmg to jakbyś się wbił w 5 to nic by z ciebie nie zostało.

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...