Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Królestwa- Nowa gra przeglądarkowa już na początku Kwietnia!

Xenov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że może to jeszcze za wcześnie, ale chciałbym wam zaprezentować zbliżający się projekt,nowej gry przeglądarkowej, krótki opis

Plan rozgrywki:

W grze będzie zdobywało się Punkty. Wybudowanie 1poziomu budynku = (dana liczba punktów)
w grze będzie możliwość stworzenia własnego zakonu lub królestwa/// Dalej myślę dokładnie nad nazwą "Gildii"
Gdzie będzie tylko jeden Założyciel plemienia, oraz osoby które będą mu podlegać (czyli gracze) z rangą (jeżeli założyciel, tego królestwa zachce nadać osobie rangę) Wasle. którzy będą dowodzili maksymalnie 5 Osobami(czyli innymi graczami, w grze będą to rycerze którzy będą podlegać danemu wasalowi), które powinny wykonywać rozkazy wasala, a wasal rozkazy założyciela (będzie to w ustawieniach królestwa/zakonu ///)////

Aby podbić wioskę, będzie potrzeba z rekrutować tak zwanego Kolonizatora, który będzie wraz z armią wędrował na opuszczone wioski lub zamieszkane. Każdy atak na wioskę będzie obniżał populacje wioski od 18 do 30% poparcia.

Jednostki które będzie można stworzyć w koszarach ( w wersji 0.1)

Miecznicy , Włócznicy.

Jednostki które będzie można stworzyć w stajni ( w wersji 0.1)

Husaria. ( prawdopodobnie będzie to najbardziej doświadczona jednostka z kawalerii)

Jednostki które będzie można wytworzyć w warsztacie ( w wersji 0.1)

Taran. ( nie trzeba tego opisywać )

Jednostki które będzie można wytworzyć w karczmie

Szpieg - Coś typu zwiadowca, wysyła się kilkadziesiąt szpiegów do wioski, aby doniosły raport odnośnie stanu budynków, oraz wojsk w wiosce.

Budynki które wyjdą w wersji 0.1

Pałac- Będzie można tutaj zlecać wykonywanie budowy.

Koszary- Możliwość tworzenia piechoty

Stajnia- Możliwość tworzenia kawalerii

Warsztat- Możliwość tworzenia machin oblężniczych

Tawerna- każdy poziom rozbudowania, zwiększa ilość osób w wiosce ( Liczba osób nigdy nie spada chyba że jakaś jednostka zginie)

Kopalnia żelaza

obóz drwali

kopalnia gliny

NIE BĘDZIE MONET / PIENIĘDZY ! ///////////////////////

Mur- Oczywiście każda osada powinna mieć mur aby bronić się przed wrogiem

Akademia -Możliwość zwerbowania kolonizatora

Mogę powiedzieć tyle,że open testy gry wyjdą dzień po wydaniu wersji 0.1.

Wersja 0.1 wyjdzie gdzieś pod koniec marca. lub na początku kwietnia--- Możliwe że jeszcze dłużej ponieważ wszystko robię sam.

Jedyne co wam jutro mogę pokazać lub za 2 dni , to wygląd strony głównej. Dalej nad nią pracuje.

Jak narazie ukończyłem:
*Logowanie

*Rejestracje

*Wylogowywanie z sesji

*System newsów

Do zrobienia jeszcze w tym miesiącu:

*Skończenie w 100% strony głównej,

*Stworzenie pierwszych budynków

*Stworzenie przynajmniej w 30% grafiki.

Na początkach następnego miesiąca:

*Możliwość podglądu wioski (Bez podglądu graficznego)
*Stworzenie profilu gracza

*ITP.

Mniej ważne:

*Podgląd graficzny wioski

*Rozbudowanie jednostek (przynajmniej teraz, do póki trwają pracę nad szkieletem gry)
*Rozbudowanie budynków (Tak jak wyżej)

*Stworzenie forum gry. Forum wyjdzie wraz z wersją 0.1

W razie jakiś pytań, proszę śmiało wtym temacie,mam nadzieje że regulaminu nie złamałem:)

@edit. pragnę poinformować,że do skończenia strony głównej, pozostało tylko wrzucić parę grafik ;)

Opublikowano

Staram się tego uniknąć, lecz na początku tak miało właśnie być. Postanowiłem zrobić coś orginalnego. Nad tym projektem wpadłem z tego powodu,że grając aktualnie w plemiona zaczynaja mnie nudzić "nasrane" opcje świata. Ale królestwa, będzie czymś całkiem innym , lecz polegać będzie mniej wiecej na tym samym : )

Opublikowano

Dopiero zatrudniłem grafka, i zacznę z nim współpracę dopiero po 28-lutym, wtedy zaprezentuje grę z jak najlepszej strony

Opublikowano

Nie ma sensu robić takich podobnych gier do bardzo popularnych bo wiesz że na takie coś to dużo graczy Ci nie wejdzie .... Lepiej zrobić coś czego internet jeszcze nie widział :)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Nie ma sensu robić takich podobnych gier do bardzo popularnych bo wiesz że na takie coś to dużo graczy Ci nie wejdzie .... Lepiej zrobić coś czego internet jeszcze nie widział :)

Dlatego zmierzam w innym kierunku niż zamierzałem.

Opublikowano

@up

Równie dobrze możesz powiedzieć że ikariam to plagiant plemion .

Całkiem inny silnik, te gry już są czyli gdybyś Ty tworzył to by była totalna podróba.

jeżeli chcesz to mogę Ci pomóc wymyślać, nazwy jakiś miast, przedmiotów itp.

Opublikowano

Całkiem inny silnik, te gry już są czyli gdybyś Ty tworzył to by była totalna podróba.

jeżeli chcesz to mogę Ci pomóc wymyślać, nazwy jakiś miast, przedmiotów itp.

No ba. Całkiem inny silnik, a ty myślisz że ja robię grę na silniku TribalWars? czy jak to tam ma ?

Tworze całkiem nowy silnik od 0 lecz narazie prace sa wstrzymane bo prawdopodobnie będę potrzebował pomocników.

Postanowiłem zmienić trochę i tryb gry a raczej całą fabułę . Dzisiaj opisze zmiany; >

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...