Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dalej z buildem Sura WP 80 lvl ?

miniu11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar się zamienić kontami z kolegą, który posiada sure WP 80 lvl. Jego skille to Czarowane ostrze P Zbrojka P Palec G10 Smoczy Wir P, reszta w strach.

Mam dylemat, bo chciałbym tą surką kosić w PVP/Wojnach, lepiej brać strach czy rozpro? Bo mogę zresetować strach, od razu mówie, że nie wchodzi opcja resetu zbrojki i ładowania w strach.

+ pytanie, bo znajduje się tam tryton +1 kd +4 pvp i 5b w tym jest tylko 5 luda, opłaca się robić drugiego 10 luda + jakiś int czy przeszywka? Od razu mówię, że nie dysponuje kasą na IS, żeby kupować zmiany.

Jestem za Realem Madryt :]

xqez5d.png

Opublikowano

Rospro jeśli do tego..

w tym jest tylko 5 lud

a To wiesz że tam jest jeszcze wbudowany bon na ludzi który rośnie i nie bardzo opłaca się zmieniać bo nie wbijesz już 2x na ludzi... A co możesz zrobić jeżeli ci się uda.

Opublikowano

Bardzo dziwny build... Ja bym na Twoim miejsc wbijał rozpro. Trytona też było by lepiej zamienić na 10 luda - wiadomo.

Opublikowano

Mozna by w sumie zresetować ten strach. :) W pvp nawet na M jest on sporą pomocą :) Zrobisz jak będziesz uważał :)

Takie pytanie moze i głupie ale myslałem że jak zrobisz broń na 80lv to potem nie da sie wbić drugiego luda, mylę sie? :)

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

że jak zrobisz broń na 80lv to potem nie da sie wbić drugiego luda

Musisz w broni na 65lvl mieć np 10% na ludzi i wtedy łączy się z wbudowanym bonem w broni bo nie wylosuje ci 2 tych samych bonów...

Opublikowano

Zależy jak wygląda Twój ekwipunek. Jeśli uważasz, że szybko rozwalisz przeciwnika bez zmuszania siebie do rozproszenia jego skilli to zostaw Strach, jednak nie jest on tak przydatny w PVP, więc teoretycznie Rozpro jest trochę lepsze. Zrób sobie Miecz Egzo z bonem 10% na ludzi i 10-12 INT, a potem ulepsz go na Brzegowe Ostrze.

Opublikowano

Na Twoim miejscu wbijałbym rozpro. Na wojnach i w pvp dużo bardziej przydatne niż strach, ponieważ strach zmiejsza tylko obrażenia zadawane z hitów.

Nie słuchaj kolegi wyżej, żeby robić brzegowe, ponieważ brzegowe +9 10ludzie, bije mniej od trytona +9 bez luda.(Wiedza oparta na własnym doświadczeniu z Metin2 PL). Dodatkowo jeżeli chcesz jak to nazwałeś "kosić" wbij 90lv i rób biologa, ponieważ te misje na 85 i 90 dają naprawdę bardzo dużo.

Opublikowano

Rospro jeśli do tego..

a To wiesz że tam jest jeszcze wbudowany bon na ludzi który rośnie i nie bardzo opłaca się zmieniać bo nie wbijesz już 2x na ludzi... A co możesz zrobić jeżeli ci się uda.

Chodzi mi o to czy opłaca się robić nowego trytona, a w boju zmieniać bony.

Cytat: "opłaca się robić drugiego 10 luda + jakiś int czy przeszywka?"

xqez5d.png

Opublikowano

Już na początku kolega zrobił straszny dramat nie dając w Strach więc teraz trzeba to ratować.

Ja osobiście ładowałbym w rozproszenie gdyż jest ono bardzo przydatne w pvp i zdejmuje wspomagajace umiejetności innym postacią.

Tego trytona zostaw sobie i rób drugiego a nie żadne zmianki bo już pożegnasz się z ludem x2.

Opublikowano

A jak zresetuje strach to dawac full w rozpro czy jeden pkt na strach dac ?

xqez5d.png

Opublikowano

Po pierwsze to sura bez strachu jest słaba i nie opłaca się wymieniać ;) Daj sobie ten 1 w strach bo np. bd sobie chciał jeszcze iść na metki do dt na 7p to się przyda. Co do trytona to zależy czy stać Cie na 10luda, jeśli tak to wiadomo, że te 5luda się przyda

1361879167-U286162.png

O to moja galeria z tekstami: http://www.mpcforum.pl/topic/872257-troch-rapu-dla-dobrych-chopakw-art-pleniawek/

Postaram się jak najczęściej wrzucać nowe teksty ;)

Opublikowano

Ja bym zresetował zbrojke i dobił 86 i wbijał powoli strach i rozpro na P

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Troche mi to zajmie czasu, nie chodzi o kase tylko zwoje egzo jakbym chcial szybciej, a nie mam zamiaru wydawac plnów na zrobienie skilla. Reset zbrojki raczej nie wchodzi w gre.

Ponawiam pytanie czy oplaca sie dac 1 pkt na strach?

xqez5d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...