Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Blue screen

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczytałem właśnie, że takie błędy wyskakują jak się procesor przegrzewa kiedy jest w stresie (tzn. pracuje). Ewentualnie czujnik może się pierdzielić i mimo tego, że temperatura jest spoko to on wysyła sygnał, iż jest dużo za duża.

Sprawdź czy radiator/wiatraczek dobrze przylega to kostki procesorowej i jak masz na tyle wiedzy to zajrzyj jak tam pasta na procku się trzyma.

Możliwe również, że masz tak zasyfiony kurzem radiator, iż temperatury Ci skaczą jak głupie, przylukaj to

Dokładnie tak to prawdopodobnie wina przegrzewającego się procesora, zdejmij bok obudowy, odkręć wiatraczek na radiatorze procesora i go odkurz, u mnie po pół roku była szczelna warstwa kurzu - skutecznie uniemożliwiająca swobodne chłodzenie, samego radiatora nie wyciągaj, tylko poruszaj, chyba że masz pastę termo-przewodzącą (6-15 zł w sklepie komputerowym) to możesz nasmarować od nowa. Powinno pomóc, ale jeśli dalej się grzeje i masz blue to w biosie nieco "odkręć" procek (jeśli był podkręcony) - oraz zwiększ limit resetu kompa w zależności od temperatury procka do maksymalnie 95 stopni. Możesz też działać z otwartym bokiem obudowy - chłodzi lepiej niż większość obudów.

W windowsie do sprawdzenia temperatury procka możesz użyć np. speed fan'a.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

a wez daj SS bo ciezko powiedziec co kolwiek

teraz dojebałeś... Jak ci mam dać ss jak się komp odrazu resetuje..

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Wszystko jest zainstalowane dobrze.. Komp ma ledwo ponad miesiąc... To nie jest mój komp tylko kolegi. Mówił tylko że wyskakuje blue screen i komp się resetuje.. Nic więcej tam nie zobaczy bo to jest za szybkie żeby nawet zdjęcie zrobić. Moment włącza ca, blue screen, komp się resetuje

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...