Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] bardzo denerwujący HTML polskie znaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , piszę stronę , dodałem wiele podstron itp. tak więc poprawianie tego ręczne zajmuje mi sporo czasu , chodzi mi o to , że wpisuje wszystko dobrze , a później na niektórych podstronach polskie znaki się podmieniają na takie dziwne kwadraciki i litery z kreskami , da się to jakoś naprawić? piszę w notepad c++

HB5fLf7.png

Opublikowano

ale to dziwne jakieś jest , bo jest ok. 30 podstron , do każdej kopiowałem ten sam kod i zmieniałem tylko nagłówek , a na końcu się okazało że w 1/3 podstron pozamieniało mi polskie znaki i brzydko to wygląda na podstronach , może jakiś dodatkowy kod muszę dodać?

HB5fLf7.png

Opublikowano

w head:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

dzięki ;) mam nadzieję , że to pomoże

żeby nie robić spamu w tematach napiszę tutaj

wiecie może , jak zrobić , żeby dostęp do pewnych informacji miał tylko ja?

np. mam zdjęcie i obok niego opis , i chcę , żebym do tego opisu tylko ja miał dostęp

jak to zrobić bez robienia logowań i rejestracji? słyszałem coś o zabezpieczeniu na hasło.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Idźmy razem z techniką i zamiast tej długiej, trudnej w zapamiętaniu nazwy zastosujmy krótszą:

<meta charset="UTF-8" />

czy ta komenda służy do utworzenia hasła? poszukuję sposobu , na dodanie hasła , ale nie na podstronę (bo mam ich pełno i nie zamierzam tam dodawać haseł) tylko hasło na spoiler , da radę coś takiego zrobić?

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...