Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(MiniTut)TradeMachina-Czyli jak handlowac z ludzmi zeby cie nieoszukali na serverze.

ARTXDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TradeMachina_By_RajZi

Informacje:

TradeMachine budowałem około 20 min z 3 pomyłkami wreszcie mi się udało zrobić dobrą TradeMachine.Zrobiłem ją żeby na serverach tymu RealLife , Fractions , FB... można było handlować tak aby nikt ci nieprzeszkodził ani cie nie okantował więc przechodzimy do rzeczy.
Jak ją zbudować!?:

1.kopiemy dziure o wymiarach 6x13 (6 szerokosc , 13 dlugosc) na srodku kopiemy jeszcze dol o 2 kratkach glebokosci tak jak na screen'ie

SS:

1palan.png

2.Kładziemy redstone tak jak na obrazku

SS:

2plan.png

3.robimy teraz Przekaźnik(chodzi mi o to ze jak stanie na plytce item to zgasnie redstonowa pochodnia)
SSx2:

3plan.png

3plan2.png

4.Teraz robimy obudowe i zamykane drzwi

SSx2:
4plan.png

4plan2.png

5.Robimy podloge dokanczamy obudowe i dajemy wode

5plan.png

6.Koniec budowy skonczenie podlogi obudowy i innych brakuje sufit(będzie pokazana cala budowla pod spodem)

6plan.png

SS skończonej budowli:

skonczonamachina.png

ustawieniesienaplytkach.png

wrzucitem.png

odbierzitem.png

Pomogłem ? daj like to nie boli ;3(Nieumiesz zbudować nierozumiesz ? a masz server i chcesz ta machine na nim zbudowac ? skontaktuj sie ze mna pisz na pw)

Przepraszam za usterki cos sie stało z hostem Screenshot'ów

Nieregulaminowa sygnatura. Majkel

Opublikowano

super juz ide sobie zrobie cos takiego :)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

trolek.png

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

Dziękuje ;3

Wy wyszczy mnie inspirujecie do tego. za te pozytywne komentarze i plusy zrobie na jutro jeszcze jakąs machine ;) zawansowany generator obsydianu ;3 i kilka generatorow cobbla na skyblock

Zapraszam do komentowania i oceniania

Opublikowano

Dodatkowe informacje:
-robie wlasnie tuta do Zawansowanej wytworni obsydianu
-2-Bedzie potrzeba na 4 obsydianu 4 redstona

@up

Ta maszyna ci umozliwia zobaczenie co koles wywala ;3

Opublikowano

Ja tam wole plugin ;) bo istnieje taki do handlu ;) bo i tak można oszukać jak się handluję w takim czymś

wiem że istnieje ale niektórzy nie umią przez niego handlować więc wymyśliłem to ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...