Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Gra na przeglądarke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalować gotowy silnik i grać w bardzo małym gronie - szansa na rozreklamowanie takiej gry jest bardzo mała.

Przestać się opierdzielać i wziąć się do nauki języków używanych do tworzenia stron internetowych - w zasadzie to może być każdy, nawet C++.

Opublikowano

Zainstalować gotowy silnik i grać w bardzo małym gronie - szansa na rozreklamowanie takiej gry jest bardzo mała.

Przestać się opierdzielać i wziąć się do nauki języków używanych do tworzenia stron internetowych - w zasadzie to może być każdy, nawet C++.

Jakieś linki ?

Opublikowano

o to mi chodzi jakiś link do tego ?

Opublikowano

mega_facepalm.jpg

Bracie:

ty chodzisz do 6 klasy, a chcesz tworzyć gry na przeglądarce? Myslisz, że ile osób w to będzie grało? 1 konto na miesiąc?

Nie ma linków do języków, tego musisz się po prostu nauczyć, ale jak skoro Dawid masz 3 z informatyki w szkole podstawowej.

@down

3 to nie jest wystarczająca ocena, abyś mógł tworzyć strony internetowe, grzy przeglądarkowe.

To nie jest takie proste jak ci się wydaje, byś musiał znaleźć po pierwsze grafików, programistów, a to napewno za kase.

Sam możesz się uczyć, wtedy będziesz świadomy, że to nie jest takie łatwe i wymaga to dużo czasu i wysiłku. Zmarnowałbyś tylko swoją prace, bo i tak nikt by nie zakładał kont do tej gry przeglądarkowej. Bo wątpie, że tak od razu, byś zrobił "coś zajebistego".

Może skończ chociaż gimnazjum, wtedy weź się za robienie gier przeglądarkowych. To naprawde powazny projekt jak na twoje umiejętności, wiem bo jestem Twoim bratem.

Masz tylko 12 lat..

1361453243-U739101.png

Opublikowano

mega_facepalm.jpg

Bracie:

ty chodzisz do 6 klasy, a chcesz tworzyć gry na przeglądarce? Myslisz, że ile osób w to będzie grało? 1 konto na miesiąc?

Nie ma linków do języków, tego musisz się po prostu nauczyć, ale jak skoro Dawid masz 3 z informatyki w szkole podstawowej.

co z tego ze 6 klasa jak mam iq 120 a z informatyki jestem dobry 3 to dobrze

dawaj linka do jakieś strony edytuje jakieś zdjęcia z painta z internetu wrzuce i tyle

mega_facepalm.jpg

Bracie:

@down

3 to nie jest wystarczająca ocena, abyś mógł tworzyć strony internetowe, grzy przeglądarkowe.

To nie jest taki proste jak ci się wydaje, byś musiał znaleźć po pierwsze grafików, programistów, a to napewno za kase.

Sam możesz się uczyć, wtedy będziesz świadomy, że to nie jest takie proste.

Może skończ chociaż gimnazjum, wtedy weź się za robienie gier przeglądarkowych. To naprawde powazny projekt jak na twoje umiejętności, wiem bo jestem Twoim bratem.

Masz tylko 12 lat..

12 lat mi starczy a to jest proste wystarczy jakaś strona edytowałbym ją całą i wszystko porobił

Opublikowano

mega_facepalm.jpg

Bracie:

Co z tego, że chodzi do szóstej klasy? Na naukę nigdy nie jest za wcześnie.

Ja z każdego przedmiotu (poza matematyką i fizyką) mam dwóje lub tróje. Również z informatyki, a najgorszego pojęcia o tym nie mam.

Opublikowano

@2up

ja ci radze żadnych zdjęć z internetu nie kopiowac.

Zapoznaj się w ogóle z prawami autorskimi jesli wiesz co to jest. Paint też nie jest dobrym programem. Polecam Photoshop.

@up

Uwierz mi, znam go lepiej niż ty. Wiem jaką on chcę strone zrobić... Nikt początkujący nie zrobi takiej strony, ale bracie możesz spróbowac.

Nauczysz się na błędach.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@up

Zapoznaj się w ogóle z prawami autorskimi jesli wiesz co to jest

a ty możesz jakieś facepalmy robić?

@2up

Zapoznaj się w ogóle z prawami autorskimi jesli wiesz co to jest. Paint też nie jest dobrym programem. Polecam Photoshop.

@up

Uwierz mi, znam go lepiej niż ty. Wiem jaką on chcę strone zrobić... Nikt początkujący nie zrobi takiej strony, ale bracie możesz spróbowac.

Nauczysz się na błędach.

nie masz pojęcia jaką stronę chce zrobić

Opublikowano

Chce stworzyć grę w której będą postacie z Naruto i Bleach różne walki i by była ta gra sieciowa by się walczyło różne przyciski Bankai Getsuga tenshou Zwykły Atak Rasengan itd kupowało by się w sklepie postacie wszystkie by były na 1lv niektóre tanie niektóre drogie i max 20lv można im wbić a jakby się wbiło np 2lv to statystki lepsze np lub nowa umiejetność

i na początku gry by było do Wybrania Bleach kolor czarny by był i Naruto kolor czerwony

jakbyś był kolor czarny to tylko postacie z Bleach mógłbyś kupić a walczyć przeciwko Czerwonym tylko itd

zdobywało by się kase za walki itemshop by był itd. nie chce mi się wiecej pisać

TO BY BYŁA RUCHOMA GRA!

Opublikowano

Powtarzam - zabierz się za kursy php chociażby. Następnie za bibliotekę GD czy jakoś tak, w której będziesz 'rysował' czy coś takiego xD Przed tobą wiele miesięcy nauki jesli chcesz GRE,

Opublikowano

Powtarzam - zabierz się za kursy php chociażby. Następnie za bibliotekę GD czy jakoś tak, w której będziesz 'rysował' czy coś takiego xD Przed tobą wiele miesięcy nauki jesli chcesz GRE,

a jak zabiore się za to,to co dalej gry nie będzie bo nie podaliscie linku do strony zebym ją edytował i zrobił gre

Opublikowano

O dżiżas.. Sądzisz, że taka gra to 5 minut roboty? Ze to edytowanie w stylu "Muj naruto rupi atak !111" ? Stworzenie porzadnej gry via www to projekt na 4-7 miesięcy roboty dla profesjonalisty. Dla Ciebie będzie to 2-3 lata ( sama nauka php, bo widzę, że nawet ci sie nie chce samemu zacząć ). Chcesz linki? A prosze :

http://php.net/manual/pl/index.php

Stworzenie gry to nie jest wpisanie w inputy czegoś i generator Ci poda kod gry ( bo wnioskuję po twoich wypowiedziach, że tak sądzisz ).

Opublikowano

O dżiżas.. Sądzisz, że taka gra to 5 minut roboty? Ze to edytowanie w stylu "Muj naruto rupi atak !111" ? Stworzenie porzadnej gry via www to projekt na 4-7 miesięcy roboty dla profesjonalisty. Dla Ciebie będzie to 2-3 lata ( sama nauka php, bo widzę, że nawet ci sie nie chce samemu zacząć ). Chcesz linki? A prosze :

http://php.net/manual/pl/index.php

Stworzenie gry to nie jest wpisanie w inputy czegoś i generator Ci poda kod gry ( bo wnioskuję po twoich wypowiedziach, że tak sądzisz ).

No to będe nawet 2-3 lata się uczył

Opublikowano

To na co czekasz? Dalem Ci link i zakuwaj. Jak nie to ksiązka podstaw PHP i lecisz.. Innej opcji nie ma. No chyba, że masz na wyłożenie 6 miesięcy x 2800 zł na autorską gierkę u jakiegoś profesjonalnego kodera.

Nie słuchaj go. Pod żadnym pozorem i za żadne skarby świata nie zakuwaj.

Opublikowano

Nie słuchaj go. Pod żadnym pozorem i za żadne skarby świata nie zakuwaj.

To wtedy nie będzie nic umiał.

phpkurs.pl/

ewentualnie na youtube user MinDControl czy jakoś tak.

Opublikowano

To wtedy nie będzie nic umiał.

phpkurs.pl/

ewentualnie na youtube user MinDControl czy jakoś tak.

Niech uczy się kiedy będzie miał ochotę i nie robi tego na pamięć, bo to jest najgorsze co można zrobić.

Opublikowano

Niech uczy się kiedy będzie miał ochotę i nie robi tego na pamięć, bo to jest najgorsze co można zrobić.

Zakuwanie != Uczenie się na pamięć. Jeżeli nie zacznie od niczego, to nie zrobi nic. Nie znasz się - nie pisz. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...