Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Pisanie trainera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!Mam takie pytanie jak zrobic takiego trainera aby po nacisnieciu przycisku ready czekal na proces i gdy gra sie uruchomi zrobil to co potrzeba i sie zamknie??Moglby ktos dac jakies example,tuta lub kod??Najlepiej aby ten kod byl w c#.

nostaleh.png
Opublikowano

Nie dam ci gotowca ale napisze jak zrobić mniej więcej:

Robisz button po którego naciśnięciu startuje wątek w którym jest if i sprawdza on sobie czy dany proces jest na liscie jesli juz go znajdzie to wykonuje to co tam chcesz...

Co do suspenda najlepiej dać zmiane zmiennej po naciśnieciu w button i jeśli jest ona false to wtedy thread.sleep[100] a jeśli true to niech wykona kod dalej // Na marginesie ;d

Napisanie tego to 15 minut tylko goooooooogle ! ;p

Opublikowano

using System;

using System.Linq;

namespace ConsoleApplication1

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

var checkThread = new System.Threading.Thread(() =>

{

while (!_istniejeProces("notepad.exe"))

System.Threading.Thread.Sleep(40000);

//póki nie istnieje notepad.exe odczekujemy 4 sekundy i sprawdzamy znów

//po uruchomieniu notepad.exe

while (_istniejeProces("notepad.exe"))

System.Threading.Thread.Sleep(4000); //póki istnieje czekamy 4 sek i sprawdzamy

var uchwyt = _pobierzUchwyt("notepad.exe");

_zrobCos(uchwyt);

//po wyłączeniu notepad.exe

Environment.Exit(0);

}) {IsBackground = true};

checkThread.Start();

}

private static void _zrobCos(IntPtr uchwyt)

{

//robimy coś

}

private static IntPtr _pobierzUchwyt(string nazwa)

{

foreach (

var p in

System.Diagnostics.Process.GetProcesses()

.Where(p => p.ProcessName.ToLower().Equals(nazwa.ToLower())))

return p.Handle;

return new IntPtr(0);

}

private static bool _istniejeProces(string nazwa)

{

return System.Diagnostics.Process.GetProcesses().Any(p => p.ProcessName.ToLower().Equals(nazwa.ToLower()));

}

}

}

Opublikowano

Miszczu dzięki za kod masz like ale mógłby mi ktoś jeszcze dać taki kod że gdy nacisne button Ready trainer jakby leci w lewy kąt ekranu i wtedy czeka na proces?Potem będe wiedział co zrobić :)

Najważniejsze jest to dla mnie żeby ten trainer zamknął sie po zrobieniu roboty ponieważ w grze jest XTRAP i mógłby by go wykryć :C

nostaleh.png
Opublikowano

Miszczu dzięki za kod masz like ale mógłby mi ktoś jeszcze dać taki kod że gdy nacisne button Ready trainer jakby leci w lewy kąt ekranu i wtedy czeka na proces?Potem będe wiedział co zrobić :)

Najważniejsze jest to dla mnie żeby ten trainer zamknął sie po zrobieniu roboty ponieważ w grze jest XTRAP i mógłby by go wykryć :C

"Nie prosimy o gotowce, prosić możesz jedynie o pomoc." - czytaj regulamin.

Tutaj zmiana położenia:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa984420%28v=vs.71%29.aspx

A czekanie na proces masz w kodzie Miszcza.

Jednak nie wiem czy cokolwiek zrobisz jeśli w grze jest xtrap on jest od tego, aby wykryć takie programy.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Chodzi mi o to żeby stworzyć takiego hacka który podczas ładowania sie xtrapa i gry robił to co miał :D nie chodzi mi tu o ammo ha ck albo HP Hack...

nostaleh.png
Opublikowano

Nie chce gotowca...

"Nie prosimy o gotowce, prosić możesz jedynie o pomoc." - czytaj regulamin.

Tutaj zmiana położenia:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa984420%28v=vs.71%29.aspx

A czekanie na proces masz w kodzie Miszcza.

Jednak nie wiem czy cokolwiek zrobisz jeśli w grze jest xtrap on jest od tego, aby wykryć takie programy.

Chodziło mi o to że po naciśnięciu Buttona Ready trainer leci w lewy kąt a nie że dzięki temu będe mógł ustawić pozycje po włączeniu tego hacka

nostaleh.png
Opublikowano

Jeżeli tak trudno uzyskać tu pomoc to napisz go w Cheat Engine w LUA, jest dosyć prosty.

Stworzyłem prosty poradnik jak stworzyć trainer do gry, więcej poradników znajdziesz na forum cheat engine'u.

Poradnik na moim koncie YT.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Jeżeli tak trudno uzyskać tu pomoc to napisz go w Cheat Engine w LUA, jest dosyć prosty.

Stworzyłem prosty poradnik jak stworzyć trainer do gry, więcej poradników znajdziesz na forum cheat engine'u.

Poradnik na moim koncie YT.

Możesz dać jakiś odnośnik bo nie moge znaleźć :D

nostaleh.png
Opublikowano

Nie chce gotowca...

Chodziło mi o to że po naciśnięciu Buttona Ready trainer leci w lewy kąt a nie że dzięki temu będe mógł ustawić pozycje po włączeniu tego hacka

Jeżeli nie potrafisz nawet kodu przypisać do buttona to jak ty możesz nie chcieć gotowego kodu?

Polecam jakiś kurs bo raczej mało potrafisz w c#.

Jak masz już zrobiony interfejs to klikasz dwukrotnie na button i otworzy Ci się zakładka z kodem programu(od razu możesz pisać i ten kod aktywuje się gdy klikniesz button.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Sory nie wiedzialem o tym odkryles ameryke...(Tak naprawde to juz to wiedzialem)

Jeżeli nie potrafisz nawet kodu przypisać do buttona to jak ty możesz nie chcieć gotowego kodu?

Polecam jakiś kurs bo raczej mało potrafisz w c#.

Jak masz już zrobiony interfejs to klikasz dwukrotnie na button i otworzy Ci się zakładka z kodem programu(od razu możesz pisać i ten kod aktywuje się gdy klikniesz button.

Czlowieku chodzi mi o to ze w tym twoim tucie jest tylko zmienienie pozycji trainera gdy go wlacze czyli w properties...Nie ma tam nic o kodzie ktorego dodam do buttona i wtedy zmieni pozycje a jesli ci chodzi o ten kod na samym dole to on nie dziala bo sprawdzalem...

nostaleh.png
Opublikowano

Sory nie wiedzialem o tym odkryles ameryke...(Tak naprawde to juz to wiedzialem)

Czlowieku chodzi mi o to ze w tym twoim tucie jest tylko zmienienie pozycji trainera gdy go wlacze czyli w properties...Nie ma tam nic o kodzie ktorego dodam do buttona i wtedy zmieni pozycje a jesli ci chodzi o ten kod na samym dole to on nie dziala bo sprawdzalem...

...

Tam jest kod który możesz dodać do buttona.

Spróbuj tak:

this.Location = new Point(100, 100);

Opublikowano

...

Tam jest kod który możesz dodać do buttona.

Spróbuj tak:

this.Location = new Point(100, 100);

Ok thx działa ! Mógłbyś mi jeszcze dać jakiegoś tuta jak zablokować funkcje gdy klikne ready i gdy będzie czekać na proces?

Chodzi mi o to że gdy klikne Ready to nie moge już nic w nim zrobić zmieniać opcje, naciskać itp

nostaleh.png
Opublikowano

Ok thx działa ! Mógłbyś mi jeszcze dać jakiegoś tuta jak zablokować funkcje gdy klikne ready i gdy będzie czekać na proces?

Chodzi mi o to że gdy klikne Ready to nie moge już nic w nim zrobić zmieniać opcje, naciskać itp

Do tego buttona redy dodaj.
nazwaczegoś.enabled = false 

Opublikowano

Ale nie chodzi mi o to że gdy nacisne przycisk Ready to będe mógł użyć byle czego i potem już nie...Chodzi mi o to że Gdy nacisne przycisk READY to wszystkie przyciski będą podświetlone ale nie moge na nie kliknąć na nic!

nostaleh.png
Opublikowano

Ale nie chodzi mi o to że gdy nacisne przycisk Ready to będe mógł użyć byle czego i potem już nie...Chodzi mi o to że Gdy nacisne przycisk READY to wszystkie przyciski będą podświetlone ale nie moge na nie kliknąć na nic!

Najpierw musisz napisac w tym co ma byc wylaczone disabled, a w buttonie dodac po Click.Enabled to to i to

www.google.pl

;]

U góry pytałeś o link

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...