Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zapobiec rozpowszechnianiu Corruption i The Hallow ?

Natan17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie takie pytanie mam jak zapobiec rozpowszechnianiu Corruption i The Hallow ?

Słyszałem że Corruption można zapobiec sadząc słoneczniki ale nie wiem czy to działa też pod ziemią...

Tak samo z The Hallow... Kiedyś próbowałem usunonć Corruption ze świata ale nie wyszło mi to na dobre :D

PS. Da się jakoś z poziomu inventory szybko napić się np. miksa HP ? Bo muszę otworzyć inventory i przeciągnąć potion na postać. Próbowałem klawiszami/myszką klikać ale nie działa. A jeszcze ejdno jak zmienić spawnpoint gracza ?

Proszę o pomoc !!!!

Opublikowano

Spawn się zmienia jak ustawisz i klikniesz ppm łóżko w pokoju (pokój musi mieć ściany i drzwi), a potki pije się domyślnie klawiszem H, ale lepiej sprawdź w opcjach może coś Ci się przestawiło

Opublikowano

Wystarczy wykopać dół na szerokość 3-5 kratek i wypełniasz go chociażby gliną (ale w dole nie może być trawy) i nie przejdzie chyba że jaskinią.

A co do łóżka to pokój musi mieć co najmniej 5 kratek wysokości.

Opublikowano

Wystarczy wykopać dół na szerokość 3-5 kratek i wypełniasz go chociażby gliną (ale w dole nie może być trawy) i nie przejdzie chyba że jaskinią.

A co do łóżka to pokój musi mieć co najmniej 5 kratek wysokości.

Poprawka :

Nie 5 kratek, lecz 6 kratek. ;) Musi mieć 6 kratek wysokości i 10 szerokości. ;) Minimum. ;)

@Down

Widzę. I jednak masz 6 kratek, a nie 5, tam gdzie łóżko stoi. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Poprawka :

Nie 5 kratek, lecz 6 kratek. ;) Musi mieć 6 kratek wysokości i 10 szerokości. ;) Minimum. ;)

I tu się mylisz. Ja raz miałem bardzo mało miejsca na pokój i upchałem się w pomieszczeniu 5 kratek wysokości i jakieś 10 kratek szerokości i spawn point się zapisał. Pokój miał 4 kratki wysokości więc łóżko dałem w dole. Możesz to zobaczyć na ss w temacie nasze budowle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...