Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] UWAGA-Złodzieje

Emafir?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewien węgierski klan kradnie konta do crossfire. Wczoraj mój kolega został okradziony. Stracił cenne konto, nie odzyskał go.

Więc jeśli masz podejrzenie że ktoś wchodzi ci na konto zmieniaj natychmiastowo hasło !!!!!!!!!!!!!!

2isw7yf.png

Opublikowano

Pewnie ten twój kolega podawał im jakieś dane z konta.

Nie ma szans na zmienienie hasła bez znajomości e-maila i pytania z rejestracji.

A to się nigdy nie pokazuje na profilu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Coś w tym jest.
Ostatnio ba.. codziennie kiedy wchodzę na CF pisze mi, że konto jest już połączone.

8944496_11_12.png
Opublikowano

Nie podawał bo on ich nawet nie znal ale on nie jest na tyle głupi żeby podawać im dane do cennego konta

w tym samym dni wchodzę na kompa tak ok. 15:00 patrzę a ty mam nabite 10 kili i po zmieniane bronie na takie jakimi nie gram ale zmieniłem hasło szybko .

2isw7yf.png

Opublikowano

Dziwne..Może to jakiś bug tylko i przy następnej aktualizacji będzie ok bo wątpię tak jak powiedział 9Jarek9 nie ma możliwości zmiany hasla bez znania odpowiedzi na pytania zabezpieczające !! Jedyna jest możliwość i jestem przekonany w 100% że to jest keylogger czy jak to się mówi ! Twój kolega na pewno tak zrobić.. Ściągnął jakiegoś cheata i mu wykryło...Wiem że tak się robi bo znam gościa co tak robi i sprzedaje konta dalej :)

Opublikowano

Coś w tym jest.

Ostatnio ba.. codziennie kiedy wchodzę na CF pisze mi, że konto jest już połączone.

To chyba błąd gry.

Ja też często tak mam jak wchodze do gry, ale żadnych zmian na moim koncie nie ma.

Gdyby ktoś wchodził na moje konto, to dawno by już mi jakiś kolega o tym powiedział.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Bujda na resorach i tyle, kolega może pobrał jakiś plik i nie wiedział że jest w nim keylogger, pomyśl jak mogli by kraść konta skoro nie znają ID logowania nawet bo jest inne niż nick..

Opublikowano

Albo pobrał jakiegoś Cheata np wall:(Keylogger) albo poprostu ktoś włamał mu sie do komputera .. W Teori niemożliwe jest włamanie do Plików Serwerowych tymbardziej do serwera :)

sygna7.png

Aktualnie nic nie robię

Jeśli ktoś jest chętny na projekty typu spolszczenia Gier chętnie pomogę ;)

Opublikowano

O chURWA xD

Ostatnio także miałem coś takiego, że moje konto jest połączone ... ale nie było nic zmienionego tylko było napisane że ktoś jest ...

Na innym słabszym koncie też miałem coś takiego...

I co teraz? what the fahur !!!?

x

Opublikowano

Napis że ktoś jest już zalogowany na konto wynika z tego że serwer non stop ma monitorowane konta pod względem gameguarda który znajduje się na serwerze. Nawet jeśli was nie ma zalogowany jest bot który loguje każde wasze wejście długość bycia na koncie i sczytuje jakby dane waszego komputera, co pomaga w rozwiązaniu sprawy z kradzieżą. Jednakże administracja jest tak beznadziejna głupia i wgl nie odpowiedzialna że nawet się im nie chce wpisać w panelu administratora który zapewne mają loginu właśnie tego kolegi i sprawdzić IP z którego ostatnio było logowanie i porównać do tego z którym jest teraz. Po drugie jeśli zmienili maila itd to to też jest w logach konta. Niestety nie mamy wyboru i musimy grać na tym oto sewerze ponieważ każdy inny ma tyle cheatów że głowa mała. Nie przejmujcie się tym ponieważ nawet jeśli zmienisz swoje dane ci ludzie sobie je po prostu wyciągną bo nie jest to trudne zwłaszcza w okolicach kiedy jest świeżo po jakimś patchu bo wtedy baza do jakichś max 2h nie ma włączonych zabezpieczeń bo jest sprawdzane czy wszystko działa. Tak że użytkowniku zostałeś okradziony pisz do supportu o zmianę hasła jeśli znasz poprzedni mail i sekretną odpowiedź a jeśli nie to jesteś za przeproszeniem w DUPIE.

Opublikowano

Chyba wszystko zostało dokładnie wyjaśnione przez kolegę wyżej, także wnoszę o zamknięcie tematu w celu uniknięcia nie potrzebnego spamu typu "Jak wchodze to widze że ktoś jest zalogowany".

Opublikowano

Chyba wszystko zostało dokładnie wyjaśnione przez kolegę wyżej, także wnoszę o zamknięcie tematu w celu uniknięcia nie potrzebnego spamu typu "Jak wchodze to widze że ktoś jest zalogowany".

Tematy mogą być zamykane jedynie na wyraźną zgodę autora lub w przypadku kiedy naruszają obowiązujące na forum zasady. Należy wysłać raport lub napisać prywatną wiadomość do moderatora działu lub Global Moderatora.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie ma szans, aby ktoś zalogował się na twoje konto od tak sobie, ten twój kolega pewnie podał im dane dostępowe do konta ;-)

Tak czy inaczej - żaden normalny gracz nie poda hasła do konta obcej osobie.

Co innego z keylogerem, gdyż niektórzy ''lubią se pograć na haxach'', a w tych ''haxach'' mogą znajdować się keylogery, jeżeli pobierane są z niezaufanych stron.

Wyczuwam, że to Keyloger.

I takie pytanie - skąd wiesz, że ten clan to złodzieje? Po czym wnioskujesz?

Opublikowano

@up

Skąd wiem ?

Dziwne koledze ukradli konto i od razu był w tym clanie wtf ? 2 do tego clanu przyjmują tylko ludzi węgierskich innych wyrzucają wiec jak mógł się tam znaleźć ?

2isw7yf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...