Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Potwierdzenie Rejestracji

ZmkAg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój pomysł dotyczy rejestracji. Obecnie jest tak że gdy się rejestrujemy to można wpisać fake'owe dane i normalnie można się zalogować na forum przez co dużo jest multikont z których spamują min. reklamami, crackami i innymi rzeczami zabronionymi na forum.

Gdyby była rejestracja i potwierdzenie rejestracji emailem już nie było by fali oszustów bo nikt by nie robił specjalnie nowego emaila na kolejne konto.

Opublikowano

Gdy masz nie potwierdzony email nie możesz pisać etc.

Więc to bez różnicy.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

To dziwne że przed chwilą zrobiłem nowe konto bez potwierdzenia email i mógł bym juz robić sajgon na forum lecz tego nie chce ^_^

Opublikowano

To dziwne że przed chwilą zrobiłem nowe konto bez potwierdzenia email i mógł bym juz robić sajgon na forum lecz tego nie chce ^_^

Wyczuwam perma.

Na nie, jest to upierdliwe dla nowych użytkowników i zmusi serwer do dodatkowo wysiłku.

Opublikowano

Wyczuwam perma.

Na nie, jest to upierdliwe dla nowych użytkowników i zmusi serwer do dodatkowo wysiłku.

Perma? Haha.. za co ? Konto testowe xD

Opublikowano

Jak ja kiedyś założyłem konto i nie potwierdziłem email nie mogłem pisać.

Opublikowano

Obecnie nie ma na forum funkcji potwierdzania maila bo chyba system mailingowy siadł, tak? (Nie działa przypomnienie hasła)

Ja jestem na NIE.

Spambotom to nie przeszkodzi bo jest coś takiego jak 10min email więc to dla nich bez znaczenia a jedynie serwer będzie bardziej obciążony.

Opublikowano

Obecnie nie ma na forum funkcji potwierdzania maila bo chyba system mailingowy siadł, tak? (Nie działa przypomnienie hasła)

Ja jestem na NIE.

Spambotom to nie przeszkodzi bo jest coś takiego jak 10min email więc to dla nich bez znaczenia a jedynie serwer będzie bardziej obciążony.

Jak by to nie było zablokowane to było by 5x więcej spambotow niż teraz jest xD

Podobnie koszmail etc.

Arcymistrz
Opublikowano

Wprowadzić potwierdzenie e-mailem od razu po rejestracji, aby nawet na konto nie mógł wejść. To będzie utrudnienie dla spambotów.

Tak.

Opublikowano

Jestem na nie. Wystarczy 30s więcej i mam nawet z aktywacją(10minutes email).

Dodatkowo forum będzie bardziej muliło, a wczoraj to już chyba granice przechodziło.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Na tak, spamboty będą działały z opóźnieniem a na dole będzie pisać że najnowszy użytkownik to i jak będzie miał w nazwie np. jakieś forum to gmi go zbanują zanim coś napisze.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Na tak, spamboty będą działały z opóźnieniem a na dole będzie pisać że najnowszy użytkownik to i jak będzie miał w nazwie np. jakieś forum to gmi go zbanują zanim coś napisze.

Uważaj bo ktoś będzie siedział i patrzył cały dzień czy ktoś się nie zarejestrował. Po za tym każdy może sobie założyc konto o nicku gagagaghaetsdfv

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja jestem na nie. Forum i tak zamula ( nie żebym miał jakieś problemy) a jak dorzucisz do tego wysyłanie maila przy każdej rejestracji to już będzie totalna masakra.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mamy małe problemy z wykorzystaniem opcji potwierdzenia rejestracji. W niedalekiej przyszłości postaramy się o wykorzystanie tej porcji, jednak na razie musimy się obejść bez tego.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...