Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] system ulepszen zbr , bizu gdzie jest ! w plikach niesmialego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , własnie zakladam swój pierwszy serwer metin2 oldschool . Bronie już zrobiłem i wszystko pododawałem ale zostało mi jeszcze system zbroji oraz bizuterii ale nie wiem gdzie to się znajduje , chodz mi o to w jakim pliku boo w item_proto nie mam ;// ( pliki niesmialego ).. prosze o pomoc

Opublikowano

Chodzi Ci o ulepszanie tak? no to w refine_proto dajesz ulepszacze i ilosc , a w item_proto w refine_set dajesz nowa zbroje na +0 np a w refine_vnum id ulepszacza z refine_proto

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Nie chodzi mi to ze np z stalki +9 robie nw szmaragda co nie ? ale tego nie mam w item_proto.. bo to wiem jak zmieniac , zminiec ulepszacze itd

Opublikowano

No jak nie ma jest.. odnajdz zbrojke lec w prawo do refine_set wpisz tam id kolejnej zbrojki a w refine_vnum id ulepszacza tak jak Ci pisalem.

Ps: Mowie o item_proto mysql

A jesli chcesz zmienic ulepszacze potrzebne do ulepszenia wejdz sb w item_proto zobacz id ulepszacza w refine_vnum

Potem wejdz sb w refine_proto i zmien pod tym id w tabelkach ulepszacze na jakie tam sb chcesz oraz ilosc.

2252770056.png

Opublikowano

Nie ma -_- wpisuje id stalki +0 (11290) i pisze ze nie ma takiego czegoś... Nie ma wgl wszystkich broni , dzwonow szczegolnie brak oraz wachlarzy.. Zbroj wgl nie ma !... zrozum przelecialem od gory do dolu i nic

Opublikowano

Bo moze masz dodane 1 zapytanie do item_proto odrazu na +9? ;> oraz wpisy do item_proto,item_list.txt w cliencie.

Sprawdz czy masz np 11292 w grze wpisz /i 11292 jesli bd dzialac i da Ci zbrojke +2 czyli masz wszystko dobrze i musi smigac.

Potem sb wpisz w item_proto w refine_set id zbrojki na +0 np a w refine_vnum id ulepszacza.

2252770056.png

Opublikowano

JPRD -,- NIE ROZUMIECIE ZE NIE MA WGL !!!! NIE MA ZBROJI W ITEM_PROTO JA WIEM JAK ZROBIC ZE STALKI NW ULEPSZY SIE NA HWANGA !!! MI CHODZI ZE TEGO NIE MA !!!!!!!! Nie ma +1/+2/+3 kurw i tak dalej NIE MA !>.....

Opublikowano

Moze przelacz strone ? w navicat masz w dolnym prawym rogu opcje ile itemow na jednej stronie ma wyswietlac...i strzalki do przelaczania strony. moze o to chodzi ze na tej stronce nie masz tego co szukasz ;d... najlepiej odznacz limit i bedziesz mial all itemki na 1 stronie ;p

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

JPRD -,- NIE ROZUMIECIE ZE NIE MA WGL !!!! NIE MA ZBROJI W ITEM_PROTO JA WIEM JAK ZROBIC ZE STALKI NW ULEPSZY SIE NA HWANGA !!! MI CHODZI ZE TEGO NIE MA !!!!!!!! Nie ma +1/+2/+3 kurw i tak dalej NIE MA !>.....

Wchodzisz do tabeli player.refine_proto. To co tu widzisz to lista "sposobów" ulepszeń, które są używane na serwerze. Pisząc "sposobów" mam na mysli różne kombinacje ulepszaczy, ilości kasy itp. jakie są używane na serwerze.

Pierwsza kolumna - ID ulepszenia - będzie ono potrzebne by wpisać je przy itemku w tabeli player.item_proto w kolumnie refined_vnum.

Druga kolumna - vnum0 - to id pierwszego potrzebnego ulepszacza.

Kolejna kolumna - count0 - ilość wymaganego ulepszacza.

Te kolumny się powtarzają 3x (bo masz 3 ulepszacze mogą być wymagane do ulepszenia itemu).

Następnie kolumna o nazwie Cost - odpowiada za ilość yang wymaganych do ulepszenia

Kolejna kolumna, która nas interesuje to prob - szansa na ulepszenie.

Gdy wypełnisz już sobie tabelkę, zapamiętujesz ID jakie stworzyłeś. Przechodzisz do tabeli player.item_proto, szukasz swojej upragnionej stalki, w kolumnie refined_vnum wpisujesz właśnie to id (w clientowym item_proto też musisz to zrobić). Jeśli nie masz ID stalki w item_proto to musisz wgrać jakieś inne i skopiować sobie te wpisy do swojego.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie ma -_- wpisuje id stalki +0 (11290) i pisze ze nie ma takiego czegoś... Nie ma wgl wszystkich broni , dzwonow szczegolnie brak oraz wachlarzy.. Zbroj wgl nie ma !... zrozum przelecialem od gory do dolu i nic

MASZ TO KURWA NA YT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...