Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czas na odswiezenie tego grata...

-panandrzej-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj swój budżet i to co teraz masz.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Mam taki sam sprzet jaki podales w pierwszym poscie. I MOIM zdaniem jest to calkiem ok. All gry na ultra smigaja tylko bf3 w 50 fps chodzil i gralem na high. Tylko ta plytka mi sie grzeje troszke, ale nie duzo i jest super. Ale to moje zdanie. : )

A i jeszcze powiem ze 800 zl to duzo troche. Bo procek 400 plyta 150 a ral tez okolo 150-200 chyba.

Opublikowano

A i jeszcze moze byc jeden sposob na sprawdzenie zasilacza. Ja na starym kompie mam naklejke Feel 350W wiec tez moze masz :P

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Oczywiście drugi zestaw jest lepszy, jednakowoż stwierdzam iż ta płyta główna z słabo chłodzoną sekcją dodatkowo w układzie tylko 3+1 ledwie uciągnie tego FX'a, nie mówiąc już o podkręcaniu go! Jeżeli nie zamierzasz podkręcać to lepiej weź AsRock 970 Extreme 3 FX-8120 i RAM to np. jakiś Kingston 2x2GB 1600MHz, Deus 600W, no i teraz czekamy jaki masz dysk oraz obudowę.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

FX 8120 kosztuje w granicach 600zł, za 30zł więcej można wyrwać 3350P + byle jakie MOBO. Na stocku FX wypada gorzej w grach, po O/C można uznać, że jest mniej więcej na tym samym poziomie.

Według mnie nieopłacalne, skoro do O/C potrzebujesz jeszcze chłodzenie + dobre MOBO.

Jak chcesz przegonić taniego i5 IB, to potrzebny będzie FX 83XX + O/C.

Opublikowano

Chyba , że nie jesteś zadowolony z całokształtu swojej aktualnej maszyny , to radziłbym Ci sprzedać to co masz , i dodać te pieniążki do aktualnego stanu konta i złożyć nowego kompa. Mój znajomy złożył całkiem fajną maszynę za jakieś 1800 zł . Więc może warto dołożyć troszkę i złożyć sobie kompa odpowiedniego do naszych potrzeb :]

skrillexsygnatura.png

Opublikowano

Dobra postanowilem ze kupie nowego kompa. Zlozy mi ktos dobry zestaw do gamingu za mniej niz 2800? Bylbym bardzo wdzoeczny a i dla mnie bardzo wazne aby mial win7 nie chce tej gownianej 8. Dzieki

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Musisz mieć oryginalny system ?

Zaraz Ci coś dam :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72445&s=73528&s=70524&s=55155&s=73501&s=61997&s=75279&s=70215

Ew. zamień procesor na ten jeśli cena za wysoka :

http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-core-i5-3350p-lga1155-box,34981.html

Albo pod O/C :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73528&s=54407&s=50391&s=58719&s=75279&s=70524&s=55155&s=59683&s=56713

Lekka dopłata/można wywalić nagrywarkę, dysk kupić z allegro i będzie git poniżej 2800zł.

Ew. możesz kupić chłodzenie CPU w przyszłości.

Opublikowano

Pierwszy nie nadaje się praktycznie w ogóle do O/C, architektura IB.

Drugi zaś to procesor dobry do podkręcania - nie grzeje się, za to ostatnie sztuki podobno gorzej się kręcą. Architektura SB.

Drugi zestaw będzie bardziej przyszłościowy, aczkolwiek jeśli nie chcesz się bawić w podkręcanie, to pierwszy będzie lepszy, no i oczywiście tańszy.

Opublikowano

Nie mam zamiaru podkrecania, w ogole znajac moje szczescie komputer by wybuchl gdybym zaczal go podkrecac...

Tak apropo czy AMD nie bylby lepszy i tanszy?

1378238828-U336505.png
Opublikowano

AMD będzie w tym wypadku droższy, skoro bierzesz zestaw nr. 1 i trochę lepszy w przypadku FX 83XX. Oczywiście mówię tu o podkręcaniu, bo bez niego to się chyba żadnego AMD nie opłaca zbytnio brać pod normalny użytek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...