Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klawiaturą

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam klawiaturę Microsoft Sidewinder X6 (USB), wszystkie sterowniki do niej, które są potrzebne, są zainstalowane. Mój problem polega na tym, że jak gram przykładowo w NFS'a, byle jakiego, to trzymając strzałkę w górę, klikając prawy shift (nitro) i chcąc skręcić w lewo (strzałką), nie mogę, bo ona w ogóle nie reaguje, jakby coś blokowało taką kombinacje. Robiąc tą samą kombinacje, tylko że w kolejność strzałka w górę, strzałka w lewo, to wtedy po kliknięciu nie działa shift. Jakby strzałka w lewo z prawym shiftem nawzajem się blokowały. Te same kombinacja ze strzałką w prawo działają, więc nie wiem co jest problemem, bo skoro jedną kombinacje blokuje a drugą nie.

Przeczytałem już kilkanaście tematów o podobnej treści i wszystko sprowadza się do kupna nowej (lepszej) klawiatury bo obecna blokuje kombinacje. Ta jest za prawie 200 zł, więc jest chyba dobra i nie blokuje kombinacji, oprócz tej jedynej, która strasznie mi dokucza.

Opublikowano

Masz takie same ustawienia jak ja? Bo możliwe że w tym tkwi problem.

1361556132-U368925.png

I spróbuj może coś z funkcją klawisze trwałe.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...