Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amunicja

emil113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam czołg PzKpfw Tiger'a i full moduły, i mam problem, nie mogę zniszczyć, nawet uszkodzić czołgów VIII tier, niekiedy nawet VII tier, jakiej amunicji najlepiej używać. Jak grać. Trzy fragi to max jaki zrobiłem Tigerem, pomocy!!!

Opublikowano

PP nic im nie robi, nawet w najsłabsze punkty, czasem tam wejdzie ale rzadko, gold amunicja też cienko, najlepiej OB, bo za każdym razem prawie uszkadza, po pare hp weźmie ale zawsze coś, a jak spenetruje to bardzo dużo hp zabiera.

Opublikowano

Hahahahhahahahhahahahahahahahahahah! To w co ty strzelasz że z PP nic im nie robisz? w VK4502 P? Gościu, czołgi mają to do siebie, że jesteś w stanie je przebić. Tiger ma 203 penetry, i na luzie przebija T7 i wyższe tiery. Wyższe tiery w bok zazwyczaj, ale daje rade przebić, i to na luzie. Do tego pociskami HE będziesz zadawał po ile? 50? 60? I to tylko T7, bo wyższym tierom gówno zadasz.

Opublikowano

Tygrysa wymaxowanego wspominam bardzo miło .... ale nie pamiętam żeby miał jakiekolwiek problemy z przebiciem 7tieru, ósmy ok... nowy może nie wiedzieć gdzie strzelać ale jak się przyłożysz to nawet i niektóre 9 tiery przebijesz .....

moja rada: ściągnij skiny i wgraj je jeżeli to nie pomoże wróć do niższych tierów albo poproś kogoś żeby wyjaśnił ci w grze co i jak ...

Opublikowano

Koleś chyba ma zamontowane 10,5 cm xD

Co jak co, ale mi moim shermanem ze 105mm udaje się przebić 8 tier bez problemu, więc nie wiem co w tym śmiesznego -.-

Opublikowano

Co jak co, ale mi moim shermanem ze 105mm udaje się przebić 8 tier bez problemu, więc nie wiem co w tym śmiesznego -.-

Sherman, a Tygrys to dwa różne światy...

Opublikowano

No ok, co nei zmeinia faktu (racja tego nei napsiałem), że mówie o M4 shermanie, który ma 5 tier. Więc wystarczy spojrzeć, który tier ma Tiger.

Do autora: Jak nie umiesz przebić, bo może masz stockowe działo, to wal z odłamkowych.

Opublikowano

No ok, co nei zmeinia faktu (racja tego nei napsiałem), że mówie o M4 shermanie, który ma 5 tier. Więc wystarczy spojrzeć, który tier ma Tiger.

Do autora: Jak nie umiesz przebić, bo może masz stockowe działo, to wal z odłamkowych.

Niech bije z przeciwpancernych, strzelanie z odłamkowo-burzących mija się z celem. Jak nie może przebić frontalnie pancerza to niech próbuje flankować, zawsze więcej naskrobie niż jakby miał bić z HE.

76561198001815076.png
Opublikowano

Dokładnie tak jak mówi Xanter nie warto strzelać z HE nawet w czołgi trudne do przebicia. Polecam ściągnąć skiny czołgów, na których zaznaczone są ich słabe punkty i strzelać w słabe punkty.

Opublikowano

Jak można mieć tigerem 2 problem z 7-8 tierem WTF ?? 'DDDD
A tak na serio strzelaj w słabe punkty a nie w przedni pancerz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...