Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft czy pójdzie?

pupu254

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: Intel PENTIUM4 3400 MHz HT
(1 MB Cache L2 !, Socket LGA775 800 MHz FSB)

Płyta główna: INTEL 945G EXPRESS CHIPSE (2 x PCI 1 x PCIE 16x)
Pamięć: 2048MB DDR2

Karta graficzna: INTEL GMA 950 224 MB + PCI-E x16

Proszę o pewne odpowiedzi czy napewno :)

Poleci like za pomoc

Opublikowano

Mi na karcie 128mb chodzi bez texturepackow na normal +16 *optifine* wiec spokojnie ci pojdzie :>

1362073068-U722918.png

Dzieki daronian :P

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

TU masz minimalne wymaganie do minecrafta od mojang

System Recommendations
Here are the rough minimum requirements for a computer playing Minecraft:
Latest version of 64-bit Java (download Java here)
RAM: 2 GB
GPU: Intel GMA 950 or AMD Equivalent
CPU: Intel P4/NetBurst Architecture or AMD Equivalent

Java 64 bity jak masz 64 bit jak 32 to pobierasz jave na 32 bity

Wymagania kliknij tutaj !

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Czyli pójdzie na 100%? Bo chce kupić taki komp i chce wiedzieć czy pójdzie minecraft jakby co to moge dokupić oczywiście pamieć ram :)

Opublikowano

Takiego kompa tylko do minecraft'a? Złóż coś lepszego, ale pójdzie.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Nom nie tylko ale zależało mi trochę na mienrafcie bo terrarie też nfs albo LoLa bo na moim obecny nic nie działa :( ale ja się pytałem kolegi który się zna na kompach i powiedział że mi minecraft nie uruchomi dlatego mam wątpliwości

Opublikowano

Nom nie tylko ale zależało mi trochę na mienrafcie bo terrarie też nfs albo LoLa bo na moim obecny nic nie działa :( ale ja się pytałem kolegi który się zna na kompach i powiedział że mi minecraft nie uruchomi dlatego mam wątpliwości

To ten twoj kolega sie nie zna...

1362073068-U722918.png

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

Pójdzie,ale jeżeli masz lapka to będziesz miał w pewnych momentach gry zużycie procesora 100% + jeżeli masz win 7.

b_560_95_1.png

Opublikowano

To nie laptop tylko komp stacjonarny i win7 chce wgrać a jeżeli dołożę do 3gb pamięci ram to nie bd lamić ?bo chce grać na modach to lepiej bedzie jak wgram xp.Czy to już bd za dużo?

To dajecie mi pewność że pójdzie?? Bo nie wiem czy zbierać na ten komp :)-.-

Opublikowano

Moje zdanie jest takie:

MC pójdzie, ale te części są beznadziejne i stare.

Lepiej popatrz na komputroniku na komputery i złóż tam swój własny (najlepiej komp za ok 5,500 zł)

Na takim kompie jak podałeś będziesz mieć ok 60 fps. Wiem bo mój brat miał taki komp.

Przykład lepszego:

procek: i7 3770 / i5 3570 (ja mam i7 3770)

RAM:16-8 GB kingston hyperX Predator/Blu 1666Mhz (mam 16GB nie pamietam modelu)

karta graficzna: Gigabyte GTX 650Ti 1GB GDDR5/Asus 660Ti 2GB GDDR5 (ja mam 660Ti)

Dysk 1-2TB (mam 2TB)

Win 7 64-bit

p. główna:Asus P8Z77-V LX2

:)

Minecraft staje się coraz lepszy i mam gdzieś czy komuś się to podoba czy nie!

Opublikowano

Nom wiem tylko z funduszem słabo ale z tego kompa zrezygnuje bo ok kolegi mam lepszy bo nie lami bez optifine minecraft bo ten ma all słabe procek i wgl...

Opublikowano

@up polecam zbierać na taki jak podałem

Naprawdę się opłaca

Minecraft staje się coraz lepszy i mam gdzieś czy komuś się to podoba czy nie!

Opublikowano

Ludzie! Mi minecraft działa na kompie z 2003r. z 768 mb ramu. Z optifinem, na normalu są leciutkie lagi, a na shorcie wogóle!

I minimalne wymagania to 2 GB ramu? Chyba ich porypało.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano

Ludzie! Mi minecraft działa na kompie z 2003r. z 768 mb ramu. Z optifinem, na normalu są leciutkie lagi, a na shorcie wogóle!

I minimalne wymagania to 2 GB ramu? Chyba ich porypało.

Heh ja tez mam taki komputer :D

1362073068-U722918.png

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

Spytam sie ile masz fuduszy na nowego pc? bo jak mniej niż 1000zł to o "ogarniętym" pc nie ma co marzyć.

i na tym będą lagi ale pójdzie.

Opublikowano

Czy dodasz czy nie to nie zmieni za duzo bo masz slaby procesor wiec..Jak pisal kolega wyzej @WojoxxD lepiej pozbierac na nowego kompa.Nie oplaca sie wgrywac 7 przy slabym kompie bo bedzie Ci zrec zuzycie procesora i raczej to nie ma sensu.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Na starsze komputery nie ma co wgrywać nowszych systemów, bo od visty, to jedno wielkie dziadostwo. Macie po pare Gb ramu, a komputer tnie niemiłosiernie.

Ostatnio zakupiłem lapka, 2 Gb ramu, średni procek... i okazało się, że mój stary komp (wyżej pisałem:) ) jest o wiele stabilniejszy od tego pokraki z win7.

A jeśli chodzi o twój problem, to myślę, że nie opłaca ci się kupować nie wiadomo jakiego PC, lepiej kupić lapka, z podobną specyfikacją, najlepiej takiego dla graczy.

Taniej wyjdzie, i lepiej.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano

Aham thx wszystkim ale bd inny jednak miał lepszy :) Temat mozna zamknąc

Na starsze komputery nie ma co wgrywać nowszych systemów, bo od visty, to jedno wielkie dziadostwo. Macie po pare Gb ramu, a komputer tnie niemiłosiernie.

Ostatnio zakupiłem lapka, 2 Gb ramu, średni procek... i okazało się, że mój stary komp (wyżej pisałem:) ) jest o wiele stabilniejszy od tego pokraki z win7.

A jeśli chodzi o twój problem, to myślę, że nie opłaca ci się kupować nie wiadomo jakiego PC, lepiej kupić lapka, z podobną specyfikacją, najlepiej takiego dla graczy.
Taniej wyjdzie, i lepiej.

Laptopa nie chce moja siostra ma i jest beznadziejny nie dość że dość dużo dała a za taką kase jak ona dała miałbym raz lepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...