Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Myszka DPI.

Janek9412

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem taką o to myszkę :)http://allegro.pl/show_item.php?item=3012898251&utm_source=okazje-allegro&utm_label=section3&utm_offer_id=66960
zawiera :
regulowana szybkosc raportowania 125-1000Hz
oraz wskazik zmiany rozdzielczosci max 3200DPI
I teraz pytanie co i jak wybrać w szybkosci raportowania oraz na iles ustawić dpi.. + ustawienia sensyviti w grze . Z góry dziękuję proszę o fachowe odpowiedzi .
+ Gram bez podkładki przed tem miałem myszkę za 18 zł i nie uzywałem żadnej podkładki gdy raz spróbowałem lepiej mi się grało bez . Teraz pytanie zakupić jakąś podkłade czy grac na obojetnie jakieś lub może bez .? ! Dzięki za wszystkie odpowiedzi POZDRO :) !

Opublikowano

Jeśli chodzi o podkładki to już zależy na jakiej powierzchni ( jaką powierzchnię ma biurko ). To sobie poszukaj, nie polecam Ci kupowania takich pseudo podkładek które kosztują 100zł bo mają jakieś tam antypoślizgowe coś czy jaką podpórkę żeby ręka się nie męczyła.

Ustawienia czułości myszy w grze to już musisz dostosować do swojej gry. Musisz testować etc. Ja akurat gram na dość szybkiej bo wolę tak, oczywiście celność jest zmniejszona przez szybkość, ale to już trzeba szybkośc reakcji potrenować.

A te DPI To też jak wyżej. Sądząc po myszy to ona ma przyciski zminany ilości DPI. Pewnie sterownik ma też menu w którym można ustawić na ile ma zmieniać. Też musisz sobie potrenować i zobaczyć na jakiej najlepiej Ci się gra. Polecam zaczynanie od połowy czyli w tym przypadku 1600 DPI. Potem w górę gdzieś o 500 DPI i obserworanie czy lepiej czy gorzej. Jak gorzej to mniej o 500, czyli 1100 DPI etc.

A tak poza tym to kompletnie zły dział. Pozdrawiam.

Opublikowano

Poradziłem sb już :D Już teraz wiem co znaczy dobra myszka ! :) A więc tak gram na 3200DPI Czułość Myszy w grze zmniejszona do 0 a sensivity 0.8 I gram scopem !!! Oczywiscie PROMOD POZDRO :)

Opublikowano

Ja znowu nie lubię grać na dużej czułości. Powoli zmniejszaj czułość w grze a zobaczysz że będzie coraz lepiej, płynniej i celniej. Ja dla przykładu gram na 1000 dpi i sensitivity tylko 0.24.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...