Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] laptop z podwójną grafiką

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, jak wiecie wyszedl crysis 3 i chcialbym pograc :D. Niestety moj komputer nie ogarnie go tylko z tego powodu ze karta graficzna nie oblsuguje dx11. Moja siostra posiada laptopa z dwoma kartami graficznymi, obie obsluguja dx11. Na lapku crysis nie pojdzie bo jest slaby procek. Teraz mam takie pytanie: czy mozna wymontowac 1 karte graficzna aby zamntowac ja w innym komputerze?

Jezeli bylyby takie sytuacje:

-zintegrowana+ podlaczona

-brak zintegrowanej 2 niezalezne/rozlaczne

-brak zintegrowanej 2 zalezne/polaczone w sposob nierozlaczalny

w 2 pierwszysch sytuacjach chyba by mozna bylo wymontowac.

Nigdy nie rozkrecalem lapka wiec sie pytam, dla was moze byc to oczywista rzecz ale dla mnie nie, wiec prosze nie hejtowac :D .

Karty graficzne AMD radeon hd 6400m i AMD radeon hd 6480g

Opublikowano

laptopowe grafiki pasują tylko do konkretnych modeli , na dodatek maja inne złącza niz komputer.

czyli W ŻADNYM WYPADKU NIE DA SIĘ

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A wymiana procka w laptopie? Slyszalem ze niekture lapki maja wlutowane procesory na stale ale sa tez te "normalnymi" socketami. Czy juz lepiej kupic nowa karte graficzna? Jaki mniej wiecej jest koszt kupna ogarnietej ale nie drogiej karty do komputera lub procka do lapka?

Opublikowano

to wymieniaj, jedyne co zyskasz to wydane trochę kasy ( kilka stów ) na nowy procek i niewielki wzrost wydajności

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

procek 4x 2,4ghz 4gb ramu grafika 1gb dx10

laptop procek 2x1,9ghz 4gb ramu grafika dx11 w dxdiag pisalo 3gb ciezko dokladnie okreslic ktora karta ile ma, teraz pisze z telefonu, nie mam lapka przy sobie bo to siostry laptop

Opublikowano

nie moge wam dokladnie teraz nic powiedziec bo z tel pisze, jutro z rana wszystko dokladnie opisze,

@

2x up a czym myje monitor i jaka marke scierki tez podac? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...