Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja Linuxa na lapku z Windows 7

barycz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje na chwilkę uzyć BackTrack na moim lapie, a jak wiadomo na windowsie to on nie smignie. Powiedzcie mi czy da rade tak aby zainstalował linuxa nie wiem jaki najlepszy pod BackTrack, ale myśle, że ubuntu bedzie ok. Chcę zainstalować ubuntu najlepiej z pendrive wykorzystac BackTrack z LiveCD i pozbyc sie linuxa. Da się tak? Dużo z tym roboty? Co myslicie o tym:

http://www.ubuntu.com/download/desktop/windows-installer
byłoby to pomocne? Jak mam tego użyc. Nie zwali mi to kompa?

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

nie , instaluje się jako aplikacja na dysku

jak tylko live system chcesz to UNetbootin ściąg, przygotuje obraz co masz do botowania z dysku, dojdzie opcja przy starcie kompa, szybsze uruchamianie niż z cdromu

co do instalki systemu na dysku, jak nie chcesz stracić danych z dysku czytaj uważnie co pisze. najlepiej zawsze wybieraj opcje że sam skonfigurujesz partycje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ogólnie to chce zrobić tak, że podziele dysk na zywo partition magic i na nowej pustej partycji zainstaluje linuxa z pendriva a potem chce odpalic backtrack jaki live cd podczas boota linuxem ;)

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

nawet nie rób tym szajsem, zawarty w instalatorze program odetnie ci kawałek z dużej partycji 10-15 gb wystarczy

po co ci linux pod backtrack ? to niezależna dystrybucja i nie ma potrzeby linux instalowac by go uruchomić

unetbotin , dajesz iso backtracka , skopiuje i po restarcie startuje LIVE, bez partycjonowania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Zrób sobie najpierw partycje dla ubuntu bo zabierze ile chce a partycja będzie niewidoczna dla windowsa.

Jak zrobisz partycje to przy włączaniu f12 i boot z pendrive. Nie ma po co męczyć się przez te obsrane instalatory windowsowe.

Opublikowano

czyli jak mam bactracka iso na płytce dvd to moge go na windosie odpalić? Czy musze mieć linuxa?

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

to jest CAŁY system linux jeśli ściągałeś ze strony iso

jako program możesz sobie zainstalować na każdym linuxie ale program a system to całkiem co innego

odpalisz, albo na wirtualnym systemie, programów nie brak, jednak lepiej z dysku albo cd

ściąg unetbotin , dajesz iso backtracka , skopiuje ci na dysk C i po restarcie startuje LIVE dysk tak samo jak z CD i bez partycjonowania

wadą Live jest nie pamiętanie ustawień

zawsze jeśli chcesz możesz sobie zainstalować na dysku w każdej chwili

jak ci się nie chce bawić , masz program LiLi USB Creator zabotuje ci system nawet pod windowsem na wirtualnym systemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...