Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Wybór Języka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do oprogramowania programów typu Launcher lub autopatcher będzie lepszy Visual Basic czy c# ?

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Wydajność i zasada działania identyczna, ale IMO lepszą składnię ma c#. Zbliżona do c++ i nie trzeba się rozpisywać.

Lepsza może dla Ciebie, ale pamiętaj że nie każy myśli jak ty i nie każdemu się podoba to samo więc określenie "lepsza" jest błędem...

zależy kto co lubi.

Opublikowano

Lepsza może dla Ciebie, ale pamiętaj że nie każy myśli jak ty i nie każdemu się podoba to samo więc określenie "lepsza" jest błędem...

zależy kto co lubi.

Przecież napisał, że jego zdaniem i też sądzę, iż c# składnię ma lepszą.
Opublikowano

Jasne ze w C# jest lepiej lepsza składnia pełno tutoriali na forach oraz jest językiem przyszlosciowym który bardzo szybko rozwija się w branży IT...

Opublikowano

Jasne ze w C# jest lepiej lepsza składnia pełno tutoriali na forach oraz jest językiem przyszlosciowym który bardzo szybko rozwija się w branży IT...

To spróbuj odpalić program napisany w C# na innym systemie niż windows ;)

A mono se możesz w d** wsadzić :)

Opublikowano

Hahaha a VB? to samo tylko Jave masz uniwersalna ..

Mono se nie wsadzę w dupę bo kumpel ma uruchomiony .NET pod linuxem i mu normalnie działa.

Dla chcącego nic trudnego koleszko.

Opublikowano

Mono jest już dobrze rozwinięte chociaż rzeczywiście w praktyce mało kto używa.

@povskill Oba języki mają wady i zalety. Jave masz na większość systemów. C# ma lambdy, przeładowanie operatorów, wielodziedziczenie i świetne IDE, które w dodatku jest za darmo.

Co kto lubi. Radzę spróbować obu języków.

Opublikowano

tak samo ja PHP, już lepszy jest odniego python, o wiele... nawet nie ma czegoś takiego jak master page co w asp, tylko trzeba użyć frameworki...

i się wybiło ponad te wszystkie języki chodz nie jest najlepszy, co za tym idzie? wnioski wyciągnij sam...

jak by bardzo zaglądnąć w przyszłość, to żaden język nie jest przyszłościowy.

Opublikowano

ale czy to jest sens się zastanawiać w czym pisać i tak osiągniesz to samo i do tego samego jest kompilowany. Komputer i tak ma to w dupie czy napisasz w C++, Delphi czy jeszcze innym języku, no ale też trzeba wziąść pod uwagę możliwości tych języków.

Opublikowano

Szybkość wykonywania + wieloplatformowość.

Java ma to drugie ale nieumiejętny programista zamuli program.

C#/VB.net mają to pierwsze, ale nieco ciężko u nich z wieloplatformowością.

I zarazem do C++ jest w grom bibliotek, książek, tutoriali etc.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Co wy macie z tym pythonem ?

Nie zaprzeczam iż jest to może dobry język ale jak w ogóle można go równać z Qt czy całą platformą .NET toż to żenada ...

C++ bardziej nadaje się do gier bo CLI mieszane Cpp w Winformach to masakra w porównaniu do C# a MVC to kombajn do dużych projektów.

Nie należy też zapominać że w C# pisze się szybko i mamy cudo WPF ..

Jeśli chodzi ponownie o tego Pythona to jak już ja raczej używał bym go jako skryptowego bo na jądro się nie nadaje ale to tylko moja opinia i są też inni programisci na tym forum ;p

Opublikowano

Co wy macie z tym pythonem ?

Nie zaprzeczam iż jest to może dobry język ale jak w ogóle można go równać z Qt czy całą platformą .NET toż to żenada ...

C++ bardziej nadaje się do gier bo CLI mieszane Cpp w Winformach to masakra w porównaniu do C# a MVC to kombajn do dużych projektów.

Nie należy też zapominać że w C# pisze się szybko i mamy cudo WPF ..

Jeśli chodzi ponownie o tego Pythona to jak już ja raczej używał bym go jako skryptowego bo na jądro się nie nadaje ale to tylko moja opinia i są też inni programisci na tym forum ;p

Tylko jak byś przeczytał uważnie to ja porównuję PHP z Pythonem... takie gry jak .. może bardziej wam znana gra to Battlefield 3 która została napisana w pythonie.

"jak w ogóle można go równać z Qt"

to są jedynie bibliteki i "srodowisko" w którym też możesz pisać w Pythonie...

a tak dla zainteresowanych... to taki MS Office został napisany w visual basic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...