Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Solo top, kontra 1v2

Ukinar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem, zapisaliśmy się z kolegami na turniej w szkole z lola, będą tam różni ludzie (lepsi i gorsi) lecz nam na początek trafili się goście z przedziału brąz V-II więc nie będą raczej junglować. Będę miał solo topa 1v2, na pewno będą mieli Dariusza i ew. Fiore lub Jayce. Co polecacie? Jaką postać, jak grać, itemy itp.

I jeszcze drugie pytanie, mianowicie uczę się dopiero grać adcarry, macie jakieś rady? Posiadam: Vayne, Ashe, Draven, Ezreal, Corki, Tristana.

Będą lajki za pomoc, dzięki :).

Opublikowano

Najlepiej bedzie wziasc jakas postac dystansowa, polecilbym ci teemo :) Bedziesz mial nad nimi przewage w zlocie i lvlu, wiec raczej nie bedziesz mial z nimi problemow. Dodatkowo wasz jungler bedzie mogl zabierac cala jungle- przeciwnika i waszą. Wyjdzie tylko na +. Powodzenia zycze

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Dobrze, lecz teemo pod AP nie ogarniam. Przed 6 levelem nie mam praktycznie escape (bez W) a Darius będzie mógł mnie przyciągać. Wystarczy, że trochę wyjdę pofarmić i już do mnie fiora doskoczy. Myślałem bardziej nad Zedem. Ten ma darmowy harras, odpala tylko W do przodu, używa E i Q i free farma.

Opublikowano

Wy i wasze pro porady -.-

Z tego co grałem i widziałem to na 1vs2 dobrze radzi sobie Renekton oraz Elise nie jakieś teemo co pada na 3lvl czy też master.

do6qfp.jpg

Opublikowano

Adc...

Po pierwsze musisz ogarniać farmę. Jeśli przeciwnik odbiegnie ci na +30 farmy już możesz to odczuć.

Po drugie focus ADC. Nigdy nie atakuj supporta, chyba, że jest to pewny cel. Jeśli oby dwoje mają full hp skupiasz się na adc.

btw. Jesteś z 3-miasta?

Opublikowano

vayne bierze sie pod late game, jeżeli reszte teamu masz nastawiona na early to może być ciężko bo szybko do Ciebie dolecą i zfocusuja ;pale opłaca sie nią nauczyć, kosa jakich mało, 1vs1 mało kto ma szanse, ale próbuj też ezem, te 2 postacie na poczatek będą dobre ;p

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Na 1vs2 trzeba wybrac postac ranged. (atakujaca z dystansu)

Polecam ci kayle elise albo nidalee. Kazda postac ma w miare latwy escape albo heala co moze okazac sie niezbedne w walce np z dariusem. Mozesz latwo dobijac miniony jak i harrasowac. Wystarczy ze poczekasz tak do 15min i wtedy bedziesz mogl zaczac grac agresywnie ze wzgledu na lepsza farme wiekszy lvl i lepsze itemy.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Shen dobrze daje rade na 2 na topie jak graja agresywnie na Cb po turetem dajesz Taunta q+aa+ podpalenie i ma zgoda albo musi wracać do bazy

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ja osobiście polecam Ci shena.

Jak tylko wejdą pod wieże to ty ich z E, tarcza, Q na kogoś i wieża robi reszte.

Do tego będziesz mógł pomagać sojusznikom dzięki ulti.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Pewnie, Shen który dmg nie robi. Weź Lee Sina, jak będą greedy, a będą bo 1v2, to pod wieżą ich spokojnie ubijesz. Ma zajebisty escape, można doskoczyć do mobków, swoich, wroga, użyć flasha, i zrobić ich w chuja.

Opublikowano

Prosiłem Was o rady dotyczące ad carry a nie topa, tą sprawę mam rozwiązaną już. Którym z moich adc się najbardziej opłaca grać?

Opublikowano

Vayne jeżeli potrafisz farmić i stunować o ścianę

Ezreal jeżeli dopiero się uczysz grać na adc piękny harras z q i escape z e i w dodatku możesz zawsze zesnipować fraga przez całą mapę

Draven jeżeli łapiesz topory jesteś nie do pokonania w zadawaniu dmg.

Jeszcze wspomnę o topie bo niektóre porady nie były zbyt.. mocne?

Malp Jax spokojnie dadzą radę na 1v2 i Lee sin jeżeli cię często będą divować pod turretem :p

Opublikowano

Renekton jest świetny (może szybko wyczyścić farmę pod turretem i wyhealować się z rageQ).

Elise, farmi z odległości + świetny poke.

Nidalee, jeżeli są nieogarnięci zdecydowanie możesz iść nią ad bruiser i pushować hardkorowo każdą linię.

Jax, podejdzie do farmy z E i autoattackami Cie nie z harrasują.

Ogólnie wszystko co tankowate i może troche dmg na klate przyjąć (yorick, renekton, nida ad bruiser, rumble, jax, elise).

Btw. szkolny turniej ? To znaczy, że jest tak dużo graczy w szkole czy po prostu rywalizują różne szkoły? :P

fb.com/myrodj

Opublikowano

1vs2 na topa na pewno nie bierz Zeda który jest bardzo zależny od ulta, dobry jest Rumble i Renekton

ADC ? Polecam Vayne, dobra jest w każdej fazie gry (może w early trochę odstaje ale ujdzie) Pograj jeszcze Dravenem :)

Opublikowano

Bronze V i każdy tutaj jungluje,elo. A nawet jeśli już ma być 1vs2 to bierz Janne pod ap. Farmisz sobie spod turreta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...