Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

/warp dla zwykłego gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ,z4z0lek wydał quest'a na przenoszenie się do gracza :

http://www.mpcforum.pl/topic/828061-questteleportacja-oraz-przywolanie-gracza/

To ja postanowiłem zrobić dif'a na /warp dla zwykłego gracza .

Game_2089_32
0042d14c: 01 00

Możemy to wykorzystać albo ręcznie albo prosto w Queście :

quest warp begin
state start begin
when x.use begin
        say_title("Pierścień Teleportacji:")
        say("Wpisz nick gracza")
            local z=input()
command(warp "..z..")
end
end
end

Jeżeli chcecie możecie też zmienić komendę warp na inną .

Wchodzicie "do" game przez N++ ,szukacie :

!RESERVED!.who.

Szukacie w tej liscie komend warp i

Zmieniacie warp na np 1234

4funmt2.pl

Opublikowano

ładnie;) @kier0wnik!, jeśli wykonujesz dify na zlecenie proszę Cię o kontakt na pw

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

To nie będzie miało sensu na easy/medium serwerach z mapami z ogarniczeniami lv'owymi. Jedna osoba wbije przykłądowo 75lv a reszta przeniesie się na atlantyde. ;x

nanicz.png

Opublikowano

To nie będzie miało sensu na easy/medium serwerach z mapami z ogarniczeniami lv'owymi. Jedna osoba wbije przykłądowo 75lv a reszta przeniesie się na atlantyde. ;x

Co racja to racja ale oceniając tutaj Dif to oczywiście bardzo dobrze przemyślany, a po to to forum jest ;D żeby właśnie takie dify hacki i co tam jeszcze ludzie wymyślą wrzucać. +sik.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

CraIns wszystko ma sens, ja dałem Ci tylko podstawę to od Ciebie zależy jak ją wykorzystasz .

Możesz zmienić komendę warp na jakąś nie znaną dla graczy np fghx (nie wyciągną tego) ,i napisać Quest z ograniczeniami =)

4funmt2.pl

Opublikowano

Co racja to racja ale oceniając tutaj Dif to oczywiście bardzo dobrze przemyślany, a po to to forum jest ;D żeby właśnie takie dify hacki i co tam jeszcze ludzie wymyślą wrzucać. +sik.

Rozwiązanie czysto questowe. Zalogowanie z indexem takim i takim, cofanie do miasta, ewentualnie banicja.

Opublikowano

prosciej dodac CMD i tam dla PLAYER dodac komende warp , btw zmiana

Usage: warp <character name> nic ci nie da procz zmiana komunikatu przy wpisaniu /warp

Opublikowano

Rozwiązanie czysto questowe. Zalogowanie z indexem takim i takim, cofanie do miasta, ewentualnie banicja.

To już lepiej teleportować się questem. Dopóki nie będzie ograniczenia lvlowego dla takiej komendy to nie widzę lepszego rozwiązania.

umarł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...