Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmyślanie...

FeQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni rozmyślałem że zacznę wkońcu ćwiczyć :) chodzi mi tu o mięśnie w rękach,w nogach,mięśnie brzucha tzn sześciopak oraz tzw. " plecy " ;) i w tym tkwi problem że nie mogę chodzić na siłownię ... dlaczego? dlatego że nie mam zawsze dużo czasu a siłownię mam daleko... więc tu ciężarki,ławeczki itd odpadają :( szukałem po internecie jakiś efektywnych ćwiczeń które mogę wykonywać bez problemowo w domu i po krótkim czasie zaczynają mi już te mięśnie się wyrabiać :D będą jakieś efekty po miesiącu ? znalazłem sobie pewne 3 strony i nie wiem czy te ćwiczenia są efektywne... ale jak czytałem to nikt nie narzekał proszę te 3 strony :

http://www.6weidera.com/
http://www.100pompek.pl/
http://www.miesniebrzucha.pl/

Zamierzam złączyć te ćwiczenia i ćwiczyć i do was jest pytanie czy to da efekty już po miesiącu? ... bo jak ja mam się męczyć a nie ma być efektów no to ja to pier**** na przeproszeniem :) czytałem na internecie że trzeba przejść na jakąś diete i tu mam problem bo nie wiem jak ją ułożyć... a drugim problemem jest uczęszczanie na treningi mma tam są na początku jakieś potrzebne wymagania?* (typu wymagana waga ciała itd? ja nie wiem bo pierwszy raz będe chodził na treningi więc nie wiem i proszę się nie śmiać :D) jak jest na początku na ćwiczeniach ? dają wycisk? bo mi to się przyda naprawde :D proszę was o szczerą wypowiedź a za pomoc dostaniecie sybolicznego like'a i w ten sposób mi pomożecie :)

JEŚLI MACIE INNE DOBRE I EFEKTYWNE STRONY TO PROSZĘ DAWAĆ W ODPOWIEDZIACH DO TEMATU :)

JAK ZŁY DZIAŁ PROSZĘ MODERATORÓW O PRZENIESIENIE I NIE USUWANIE ORAZ NIE ZAMYKANIE TEMATU ;)

Opublikowano

A na płaszczenie dupy przed komputerem czas masz widzę ; ]

Zapierdalaj na trening ,nie zmarnujesz czasu , komputer zabiera Ci więcej czasu niż jakbyś zapie. na siłce ; P

4funmt2.pl

Opublikowano

Ćwicz codziennie przez 2 tygodnie, robiac pompki (brzuszki) a zobaczysz efekt. Potem zacznij chodzic na silownie.

A moze powiedzialbys ile masz lat?

Opublikowano

Jeśli chodzi o 6 weidera wykonując ćwiczenia prawidłowo efekty powinny pojawić się już pierwszego tygodnia, co do pozostałych ćwiczeń nie warto lepiej samemu sobie wyznaczyć ile zrobisz pompek i brzuszków do wysiłku jaki organizm może twój wytrzymać i podwyższać np. co tydzień o 10 następnych , i dieta oczywiście z nią byś miał lepsze i szybsze rezultaty ,ale bez diety też można

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Jezeli chcesz widziec efekty po miesiacu to sobie odpuść...

Powinieneś stworzyć wg. poradnikow w internecie swoja diete na mase - jest to 50% sukcesu

W internecie szukaj poradnikow domatora.

Opublikowano

Najlepsze ćwiczenia to ABS + A6W + Pompki. ABS i A6W są to ćwiczenia na brzuch. Pompki robią wszystko, bary, brzuch, klata działają na wszystko. Ja robię od ponad tygodnia i jest duży postęp. Już widać góre sześciopaka, jak najbardziej polecam. Pij samą wodę źródlaną i jedz 5 posiłków małych w ciągu dnia.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Na MMA nie masz wymagań tylko wymagane jest to, że musisz chcieć się czegoś nauczyć no i w nie których klubach wiek zazwyczaj 14+ MMA to nie jest to sztuka walki ale dobry dobór ich :D stójka,parter,zwarcie do każdego masz inną sztuke walki do stójki to boks,kick boxing,muay thai parter- brazylijskie ju jitsu i coś tam jeszcze :D w zwarciu zapasy.

Opublikowano

Najlepsze ćwiczenia to ABS + A6W + Pompki. ABS i A6W są to ćwiczenia na brzuch. Pompki robią wszystko, bary, brzuch, klata działają na wszystko. Ja robię od ponad tygodnia i jest duży postęp. Już widać góre sześciopaka, jak najbardziej polecam. Pij samą wodę źródlaną i jedz 5 posiłków małych w ciągu dnia.

Mógłbyś mi podesłać linki do tych ćwiczeń?

5 małych posiłków dziennie czyli tyle muszę najwięcej jeść w dniu?tzn ja jem mniej :D

@topic jezu ludzie wy czytać nie umiecie nie chodzę na siłownie bo mam mało czasu a daleko mam do niej a na komputerze siedze max godzine zdarzy się 2.....

Opublikowano

Jeżeli chcesz cwiczyc sam, to zakup sobie hantelki. Dwie pary i z 20kg obciążenia. Hantelkami zrobisz wszystko, nogi, plecy, klate itp. :).

Co do trenowania na siłowni, tak dają wycisk. Co trening. Ale chyba o to chodzi?

Dieta? Trener jeżeli się zna to Ci ułoży, jak nie to zapraszam do dietetyka :P

Więcej jak chcesz to zapraszam na PW.

skpUo.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz cwiczyc sam, to zakup sobie hantelki. Dwie pary i z 20kg obciążenia. Hantelkami zrobisz wszystko, nogi, plecy, klate itp. :).

Co do trenowania na siłowni, tak dają wycisk. Co trening. Ale chyba o to chodzi?

Dieta? Trener jeżeli się zna to Ci ułoży, jak nie to zapraszam do dietetyka :P

Więcej jak chcesz to zapraszam na PW.

Na hantle nie będe 200zł dawał ;) a mówiłem że to i siłownia odpada czytaj dokładnie temat :|

Opublikowano

Podaj wagę swoją, wiek i wzrost.

Co do treningów MMA, nie ma wymagań. Ja chodzę na KickBoxing i mam taki zapierdol że głowa mała. Ogółem nie możesz bać się bólu ani uderzeń. Kolega został wyrzucony bo ciągle się zasłaniał odwracając plecami. Musisz uważnie słuchać.

skpUo.png

Opublikowano

Mógłbyś mi podesłać linki do tych ćwiczeń?

5 małych posiłków dziennie czyli tyle muszę najwięcej jeść w dniu?tzn ja jem mniej :D

@topic jezu ludzie wy czytać nie umiecie nie chodzę na siłownie bo mam mało czasu a daleko mam do niej a na komputerze siedze max godzine zdarzy się 2.....

No małe posiłki, czyli się nie napychać. A co do ćwiczeń, to wpisz na yt "6 weidera" i tam masz taką panią, z nią można równo robić i świetnie widać wszystko. ABS i inne ćwiczenia masz tak samo.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Podaj wagę swoją, wiek i wzrost.

Co do treningów MMA, nie ma wymagań. Ja chodzę na KickBoxing i mam taki zapierdol że głowa mała. Ogółem nie możesz bać się bólu ani uderzeń. Kolega został wyrzucony bo ciągle się zasłaniał odwracając plecami. Musisz uważnie słuchać.

Wiek rocznikowo 16'tka waga szczerze nie wiem :D ale coś powyżej 50kg myśle max do 60 kg waże a wzrost 170 cm

Opublikowano

Ćwicz codziennie przez 2 tygodnie, robiac pompki (brzuszki) a zobaczysz efekt. Potem zacznij chodzic na silownie.

A moze powiedzialbys ile masz lat?

Ja widzę kolego że Ty tylko posty chcesz nabijać. Weź trochę pomyśl co piszesz bo to co napisałeś to jakieś dno.. przez 2 tygodnie non stop ? Mięśni nie powinno się tak cały czas obciążać ..co Ty w 2 tygodnie byś osiągnął robiąc brzuszki i pompki..

Opublikowano

Wiek rocznikowo 16'tka waga szczerze nie wiem :D ale coś powyżej 50kg myśle max do 60 kg waże a wzrost 170 cm

marnie u Ciebie z wagą. Ja mam 16 lat, 180 cm i 69kg.

Polecam odpowiednią dietę, ćwiczenia na masę i jakis gainer?

skpUo.png

Opublikowano

boże ćwicz cokolwiek poza siedzeniem na forum i pisaniem takich głupich tematów to bedziesz miał efekty, nie trzeba żadnych stronek ani rozkładu ćwiczeń, pozdro.

Opublikowano

boże ćwicz cokolwiek poza siedzeniem na forum i pisaniem takich głupich tematów to bedziesz miał efekty, nie trzeba żadnych stronek ani rozkładu ćwiczeń, pozdro.

Oj no własnie nie :/ Niech lepiej najpierw sobie poczyta, poogląda filmiki aby wszystko robić tak jak należy a nie po dwóch miesiącach nabawić się kontuzji, albo zerwania czegos czy naciągnięcia mięsnia.

Polecam forum sfd, najlepsze forum o kulturystyce.

skpUo.png

Opublikowano

Pompuj łapę, pomuj klatę a wyruchasz każdą szmate, pozdro ;p

Polecam p90x to prawdziwy trening z wykorzystaniem hantelek i drążka który daje efekty, ale i tak pewnie nie dasz rady go wykonać...

Opublikowano

Pompuj łapę, pomuj klatę a wyruchasz każdą szmate, pozdro ;p

Polecam p90x to prawdziwy trening z wykorzystaniem hantelek i drążka który daje efekty, ale i tak pewnie nie dasz rady go wykonać...

Lubię ból ale jesteś następną osobą która nie czytała dokładnie tematu....

a co do zdania : Pompuj łapę, pomuj klatę a wyruchasz każdą szmate, pozdro ;p

Ładny śmiech :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...