Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zestaw..

Rocki star12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, z góry przepraszam że zakładam kolejny temat w sprawie Pc'ta ale jak się okazało mój budżet został zniżony z 3kafli do 1,5kafla.

Mianowicie na oku mam już coś takiego

Płyta Główna: ASUS P5Q

Procesor: Intel Core 2 Duo Processor E8400
(6M Cache, 3.00 GHz @ 4.00GHz, 1333 MHz FSB)

Pamięć RAM: OCZ Flex II DIMM DDR2 4GB (2x2GB) 1150MHz

Karta Graficzna: MSI GTX 260N Lightning 1792Mb

Zasilacz: Corsair TX 650W

to jest taka moja myśl. Jak już wyliczyłem sobie cene to wyszło mi około 1,5k ale sądzę że mogę dołożyć jeszcze z 2 stówki i zamiast tego intela 2 zmienić na coś lepszego.

obudowę posiadam z bocznym chłodzeniem.

Sory że 2 temat o tym samym lecz wiadomo 1,5k ulica nie chodzi.

graphic.png
Opublikowano

Chce jeszcze powiedzieć że komputer będzie dosyć mocno obciążony.

Często mój pc, ma włącząne gry i przeglądarke i sie tnie w pizdu. ( nie dziwie sie szmelc. ).

graphic.png
Opublikowano

hmn.. tak troche pokombinowalem z kasa, i do 2k dojdzie budzet.

wiec mysle jeszcze o obudowie, tej co mi podales dzis tak dokladnie swoja looknolem to wiatraczek ma 25w wiec w zasadzie to nic nie da..

Dlatego tak sądzę że złóż mi 1 zestaw taki pewniak -->

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72778&s=74919&s=50391&s=63363&s=74018&s=70524&s=73911

do tego dać obudowe i niech bedzie 8gb ramu, budżet przeboleje..

ps. tak czy siak biore na raty + wplata wlasna do 700 zl.

aha i zapomnial bym, np. gdybym chcial up'datowac kompa ( co sie stanie za prawdopodobnie 6-12miesiecy ) to chce wiedziec jakie części mogę do niego włożyć.

Chcę być pewny że wejdzie mi do niego i5 ( oczywiście jeśli będzie trzeba to sie zmieni zasilacz ).

graphic.png
Opublikowano

up xD

nie zrozumiales mnie ;c, chodzi mi o to że kompa z czasem podrasuje w tym momencie wole troche "slabszego" z czasem dokupie części.

więc jeśli możesz to daj ta i3, crossa, 8 gb ramu obudowe, 500gb sata karte grafi jeśli da rade to 7850 readeona.

i zobaczymy jaka cena wyjdzie :).

Wole mieć troche słabszego kompa niż przepłacać.

a tera na temat tej i3. Jak będzie wyglądał O/C? da rade go mocna podkręcić czy tylko troche?

graphic.png
Opublikowano

Nie podkręcisz tego i3, można tylko pierwszą generację kręcić ;/

Obudowę dałem, nie wiem za to o co chodzi... chcesz zestaw za 1500zł do modernizacji ? Jeśli tak, to kiedy ją planujesz i co będziesz zmieniał ?

Opublikowano

Jakie O/C ?

Do O/C to 2500k/3570k i najtańsze MOBO za ~310zł - AsRock P67 Pro3 ;).

Napisz mi, do kiedy byś złożył kompletny, całkowicie zmodernizowany pecet, powiem Ci, czy się opłaca czy też nie.

Opublikowano

ehh, mam pc'ta ale taki szajs ze masakra. Ledwo co 100 fps w cs'ie wyciaga i w pizdu muli na pulpicie ;/

reinstal systemu juz nie pomaga :D

tak sądzę że kupie tego pc'ta wiem że nie powinienem ale z tym moim cholery można dostać..

graphic.png
Opublikowano

aktualny moj pecet to :

amd athlon 3800 X2 64 ( 2.0ghz )

2gb ramu ddr2 400mhz

nvidia gf 7300 GT 256 mb ( wiem tragedia.. )

230W Colorsit ( wiem ze szajs ale jak sie spali to bede mial szybciej kompa :D ).

Sądzę że opchnę go za 150-200 zł ?

w tym momencie mój budżet to 500 zł + 200 na koncie, po opchnięciu kompa dodatkowe 150-200 zeta. Biore kompa na raty by zaoszczędzić, do 16 jeszcze troche potem pójdę do roboty i się już kupi coś "lepszego".

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...