Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Enter full pathname of shell...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio restartując virtualboxa napotkałem problem o nazwie "Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh" wpisałem fsck

i pod koniec operacji pisało że pliki zostały wyczyszczone . Resetuje maszynę i wyskakuje znów ten sam komunikat. Nie wiem co robić pomocy .

Dodam jeszcze że nad tym komunikatem piszę /etc/rc.conf: 28 Syntax Error: newline unexpected

xxx

Opublikowano

To ci pomoże jak dokładnie to zrobic :) :

Japier**** dobija mnie piosenka ale jak chcesz naprawic to się naprawde przydaje :P

Nie pomogło a poza tym w ogóle nie wyskakują mi pytajniki [yn]

Da się odzyskać jakoś pliki serwerowe?

xxx

Opublikowano

No pewnie ,tutaj wystarczy zastosować :

ENTER , potem wpisz : fsck -y ,czekaj aż wszystko przeleci i gdy będzie już koniec wpisz exit albo quit

4funmt2.pl

Opublikowano

No pewnie ,tutaj wystarczy zastosować :

ENTER , potem wpisz : fsck -y ,czekaj aż wszystko przeleci i gdy będzie już koniec wpisz exit albo quit

nie pomogło

xxx

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/65855-tutbinsh/

Jeżeli nie pomogło to pewnie źle wpisujesz

Wszystko robię poprawnie i po zrestartowaniu maszyny lub wpisaniu komendy exit znów wyskakuje ten sam błąd.

--Temat do zamknięcia , problem rozwiązany . Jeśli ktoś ma jednakowy problem to rozwiązanie na tej stronce: http://cyberjotter.blogspot.de/2008/01/how-to-repair-corrupted-rcconf-file.html

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...