Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Maokai vs Jarvan IV

Damonowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie z tych postaci sa junglerami z tym ze jarvan moze takze isc na solo. Maokaia nie mam a jarvanem calkiem milo i przyjemnie sie gra ;) byla to jedna z moich pierwszych postaci. Ma tarcze, slowa, blokujace ulti z ktorego mozna uciec tylko flashem lub jakims teleportem i moze przyciagac sie za pomoca Q do swojej flagi, co daje niezly wystem escape ( mozna przyciagnac sie do sztandaru takze przez sciane ) . Mila i przyjemna postac. Jeden minus jak dla mnie to ze przy moim trybie gry jarvanem szybko konczy mi sie mana ale to nie sprawia klopotow :). Maokai ma fajne sadzonki ale mysle ze bardziej nadaje sie do jungli. Mam nadzieje ze chociaz troche przekonalem do zakupu jarvana, jest to tylko i wylacznie moja opinia inni moga wypowiadac sie na jego temat roznie :) pisane z telefonu jakby cos ^^

Opublikowano

powiem tak jest to trudny temat poniewaz wytlumacze wam plusy i minusy tych postaci :D no wiec tak Maokai postac z duzym Hp plusy to : ma duzy obszar ulta , sadzonka mozna dobijac , i dobry jungler co do Jarvana lV postac ta jest bardziej off-tank postac ta ma plusy takie jak :duzy armor spowolnienia , ulti , ok to byly plusy tera zaczynamy od l minusow minus maokai jest 1 maokai ap nie ma damage gdy gramy na bocie albo topie mysle ze to postac na jungle tera minus Jarvana jarvan ma malego speeda i nie ma tyle zycia co maokai mysle ze pomoglem :D:D

Opublikowano

Jarvan IV

Może iść na solo topa bądź jungle

Twardy

Harras

Zmniejszenie pancerza przeciwnika

Doskok

Ulti do Tf'ów

Przyjemna jungla

Opublikowano

Jarvan IV

Może iść na solo topa bądź jungle

Twardy

Harras

Zmniejszenie pancerza przeciwnika

Doskok

Ulti do Tf'ów

Przyjemna jungla

powtarzasz sie po 2 jarvan nie jest twardy jezeli chodzilo ci o armor to zgadzam sie ale hp nie ma duzo :) on zminiejsza panczerz przeciwnika? pierwsze slysze

Opublikowano

powtarzasz sie po 2 jarvan nie jest twardy jezeli chodzilo ci o armor to zgadzam sie ale hp nie ma duzo :) on zminiejsza panczerz przeciwnika? pierwsze slysze

Nie znasz obecnej mety, obecnie kazdy jungler ma byc tankiem, wiec te minimalne startowe roznice hp o 30 to straszny problem, racja.

Jarvan ma armor red. z q, po co opisujesz postacie o ktorych nic nie wiesz? Zagraj 100 rankedow dana postacia i dopiero wypowiadaj sie na jej temat.

@top bierz mao

• snear
  • slow
  • 30s ward
  • w ulcie dostajecie -20% dmg?
  • wygrywa gry gankami

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Nie znasz obecnej mety, obecnie kazdy jungler ma byc tankiem, wiec te minimalne startowe roznice hp o 30 to straszny problem, racja.

Jarvan ma armor red. z q, po co opisujesz postacie o ktorych nic nie wiesz? Zagraj 100 rankedow dana postacia i dopiero wypowiadaj sie na jej temat.

@top bierz mao

• snear
  • slow
  • 30s ward
  • w ulcie dostajecie -20% dmg?
  • wygrywa gry gankami

ta? powiedz mi 1 rzecz kazdy jungler to tank? hmm czyli pojde xinem na jungle xin to full tank ? wez ogarnij postacie a potem gadaj i ich skille :) PS Jarvanem gram 3 miesiace dlatego napisalem ten post :)

Opublikowano

a? powiedz mi 1 rzecz kazdy jungler to tank

Moze nie tank ale musi być chociaż odrobinę tanky bo przecież 3/4 junglerów jest melee... Poza tym co Ci po takim xinie który wbije w tf zbije polowe hp ad carry i kiedy dostanie cc'ki leży? A co do wyboru to brałbym mao, jungla nie jest za wolna(dzięki q) i ganki są pewniejsze od jarvana, masz 100% na złapanie przeciwnika jeżeli zalockujesz snare.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Moze nie tank ale musi być chociaż odrobinę tanky bo przecież 3/4 junglerów jest melee... Poza tym co Ci po takim xinie który wbije w tf zbije polowe hp ad carry i kiedy dostanie cc'ki leży? A co do wyboru to brałbym mao, jungla nie jest za wolna(dzięki q) i ganki są pewniejsze od jarvana, masz 100% na złapanie przeciwnika jeżeli zalockujesz snare.

hmm 3/4 junglerow to melee? hmm jax to tank albo off-tank? jax to jest postac z kosminczym damage wiec jezeli uwazasz ze jax to postac tank to zagraj nim 6 miesiecy jak ja i ogarnij ta postac :)

Opublikowano

hmm 3/4 junglerow to melee? hmm jax to tank albo off-tank? jax to jest postac z kosminczym damage wiec jezeli uwazasz ze jax to postac tank to zagraj nim 6 miesiecy jak ja i ogarnij ta postac :)

Słuchaj, czepiasz się mnie każdym postem, ja bym ci poradził trochę w lol'a pograć a potem pisać sensowne posty na MPC. Przecież wiadomo że nie każdy jungler to tank itp. bo np. na midzie też nie każdy jest papierem.A z reszto chodziło mi o całokształt postaci co do Jarvana on jest sam w sobie twardy, przecież nie pada szybko a dmg przy tym też ma...

Opublikowano

Słuchaj, czepiasz się mnie każdym postem, ja bym ci poradził trochę w lol'a pograć a potem pisać sensowne posty na MPC. Przecież wiadomo że nie każdy jungler to tank itp. bo np. na midzie też nie każdy jest papierem.A z reszto chodziło mi o całokształt postaci co do Jarvana on jest sam w sobie twardy, przecież nie pada szybko a dmg przy tym też ma...

sugerujesz ze ja nie gram w lola wystarczajaco? nie osmieszaj sie napewno mam wiecej wygranych niz ty po 2 zawsze odpowiadasz sie na tematy ktore nie maja prawa cie interesowac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...