Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Grieferzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem otóż od od dłuższego czasu mój serwer atakują grieferzy. Przed chwilą wchodzę na serwer a tu bam, mapa w lawie. I co ja mam zrobić? Sprawca ma zmienne IP więc ban na ip nic nie poradzi. Jest plugin aby nie mógł on griefować? PS: Zniszczył on mapę w miejscu Cuboida.

Opublikowano

Jest taki hack na włamywanie się do konsol serwerów. Jest to z tego co wiem karalne. Każdy hack to przestępstwo.

Oczywiście nie wliczam tu nodusa, który jest cheatem i nie jest karalny.

Możliwe, że Twój serwer został zaatakowany przez hackera.

Są specjalne pluginy, nie znam nazwy, które blokują wchodzenie gościa, nawet po zmianie IP.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Jak zablokwac mu mozliwosc niszczenia mapy to nie wiem, ale plugin CoreProtect moze Co pomoc - bedziesz mogl grieferowi zrobic cofke jak wejdzoesz na serwer. Ewentualnie zalozenie WL, ale jak wlamuje Ci sie do konosli to wiele chyba nie pomoze.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

JA wiem o co chodzi ludzie -,-

Ktoś se na launcherze non-premium wpisuje nick H@ po czym wbija a jak H@ ma sikierke w eq to może używać komend np. expand 500 500 up potem set lava

Więc ja Ci radzę zainstalować plugin CrazyLogin i usunąć AuthMe lub Authx czy jakoś tak.

19705256.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...