Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

O to mój sprytny bot, interesuje mnie jeden problem, gdy wciskam odzielnie te klawisz F5 i F6 łaźi tak jak chce, jednak gdy już ma ze soba współgrac to przez wcisaknie Q, przez Sleep, spowalnia wciskanie PPM z taką prędkością jaką jest zrobiony ten Sleep. Jak temu zaradzic?

Opublikowano

Możesz to rozwiązać np tak:

(pseudokod)

To jest ukryta treść, proszę

Dzięki temu wywolanie pętli będzie opóźnione o 100ms, a "q" bedzie wciskane co trzydzieste wykonanie pętli (w efekcie co 30s).

Innym rozwiązaniem byłoby zastosowanie wątków, ale o ile dobrze pamiętam to AutoIt nie posiada standardowo obsługi wielowątkowości.

Opublikowano

Sprytnie wymyslone ;]. Chociaz z skad wiadomo ze jedna pętla trwa 1 s? ;] Takie mi starczy sam se to zmienie, oraz jedno pytanie czy jakos i/oraz stosuje sie && czy And, bo jest taka komenda ale niewiem czy to koniecznie to ;]

Działa, dzięki za pomoc ;] Gdyby się dało dać coś w stylu Pomógł to bym dał.

Interesuje mnie także z skąd mam wiedzieć w jakim miejscu mam przesunąć myszke aby zacząć buffować, prościej mówiąc jakie kordy np byłyby na 1280x1024 kordy 1 członka w pt bądź np jakie kordy byłyby w miejscu na jakie chcę przejść.

Opublikowano
Sprytnie wymyslone ;]. Chociaz z skad wiadomo ze jedna pętla trwa 1 s? ;] Takie mi starczy sam se to zmienie, oraz jedno pytanie czy jakos i/oraz stosuje sie && czy And, bo jest taka komenda ale niewiem czy to koniecznie to ;]

Działa, dzięki za pomoc ;] Gdyby się dało dać coś w stylu Pomógł to bym dał.

Interesuje mnie także z skąd mam wiedzieć w jakim miejscu mam przesunąć myszke aby zacząć buffować, prościej mówiąc jakie kordy np byłyby na 1280x1024 kordy 1 członka w pt bądź np jakie kordy byłyby w miejscu na jakie chcę przejść.

Odnośnie czasu, to przez pomyłkę napisałem 30s, a chodziło mi o 3 sekundy. (Każda pętla wykonuje Sleep(100) czyli 1/10 sekundy. 1/10 * 30 = 3 ;) )

W Autoit stosuje sie chyba AND, ale nie jestem pewien. Możesz to sprawdzić w dokumentacji.

Czy buffować przypadkiem się nie da klikająć na liscie członków party w prawym górnym rogu ? (nie jestem pewien bo nie gram w mu na codzień).

Opublikowano

ehh...

Najprosciej domowym sposobem to wystarczy zrobic screen'a i potem np. przy pomocy paint'a

zobaczyc kordy. Wiec wystarczy ze na danej rozdzielczosci zrobisz sobie podczas party screen'a ;]

Prosty przyklad zeby kliknac czerwony punkt

Paint power xD

Pozdr.

You can stop Me But You can't stop them All

mpcuserbarblack.jpg

phpcoderqb2.jpg

autoitscripterblueuserbtw2.png

cmduser1dp0dw4.gif

• Dodaj nową pozycję...