Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak pobrać value z strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dim kod As String 'załóżmy, że ta zmienna przechowuje Twoją linijkę
kod = kod.Remove(0, kod.IndexOf("value=") + 7) 'usuwamy wszystko do value= i dokładamy do tego 7 znaków
Dim value As String = kod.Substring(0, kod.IndexOf(Chr(34)) 'kopiujemy do value wszystko od początku w zmiennej kod do znaku "

Można to zrobić też wyrażeniami regularnymi, ale uważam, że ten sposób jest łatwiejszy.

Opublikowano

Dim kod As String 'załóżmy, że ta zmienna przechowuje Twoją linijkę
kod = kod.Remove(0, kod.IndexOf("value=") + 7) 'usuwamy wszystko do value= i dokładamy do tego 7 znaków
Dim value As String = kod.Substring(0, kod.IndexOf(Chr(34)) 'kopiujemy do value wszystko od początku w zmiennej kod do znaku "

Można to zrobić też wyrażeniami regularnymi, ale uważam, że ten sposób jest łatwiejszy.

Chyba źle zrozumiałes ;P

Chodzi mi o to żeby skopiować adres email z tej strony http://10minutemail.net/pl/.

Webbrowser wchodzi na dwie strony, kopiuje adres e mail i wkleja do drugiego wiem jak zrobić wklejanie tylko nie wiem jak pobrać te 'value'

<input id="fe_text" class="mailtext" value="[email protected]" type="text">

one się zmienia i nie wiem ile e-mail może mieć znaków

@Close

Zrobiłem.

MsgBox(WB.WebBrowser1.Document.GetElementById("fe_text").GetAttribute("value"))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...