Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wybór postać Skyrim

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wiem że większość osób ma większe problemy niż ja, ale nie wiem gdzie to napisać więc problem czy tam pytanie będzie tutaj ^^

Nie mam pojęcia kim zagrać w Skyrim. W ową gierkę już grałem, nigdy jej nie przeszedłem przez zbyt słaby komp który był formatowany, save poszły do pendrive, a pendrive poszedł pod koła ( mam pecha ;d ).. Dla tego zaczyna od nowa, z lagami przez słaby komp, ale nie tego tyczy się temat.

- Grałem na samym początku magiem, przeszkadzała mi mała ilość deffa bo zwykle chodziłem w szatach, mała różnorodność owych szat, i brak zbyt wielu rodzai magii, szedłem wtedy w zniszczenie i jakoś nie było mnie stać na kupno nowych lepszych zaklęć.. Tzn. stać może i było, ale były ważniejsze wydatki ;d Mag mi się nie spodobał i....

- Zacząłem grać łukiem.. Czystym łukiem czyli lekki pancerzyk, jakiś sztylecik chociaż nigdy go nie używałem i łuk.. Gra była bardzo ciekawa i bym kontynuował gdyby nie format i pendrive ;(... Grało się fajnie, ale był problem ze zbroją... A raczej materiałami na zbroje.. Lazłem w lekki czyli 1 pancerz to był skórzany i z nim problemu nie było, ale drugi niestety elfi i tu już schodki.. Gdy ktoś grał wie jakie rudy są potrzebne by stworzyć elfi pancerz.. Nie było łatwo i takie rudy zdobyłem, nie starczyło już na ulepszenie gdyż tych rud ( nie pamiętam nazwy ) jest kilka może.. I wolałem się nauczyć tworzyć z jakością legendarną czy jakie to tam są niż marnować je na nadzwyczajną... Najbardziej podobał mi się fakt że znalazłem ebonowy łuk.. I to jest jedyny plus ^^ Gdzie znajduje się taki łuczek pewnie niektórzy wiedzą ^^

I teraz rodzi się pytanie.. Kim teraz zagrać? Nie ma mowy bym grał dalej z lekkim pancerzem gdyż łatwiej mi zrobić krasnoludzkie itemy niż elfie chociaż wiem że potem z deadrycznymi ( czy jak to się pisało) i z ebonowymi będzie większy problem... Drugą rzeczą jest ten ebonowy łuk który wiem teraz gdzie jest i chociaż trzeba się sporo namęczyć by go dostać, bo niezła postać go ma i wie jak go użyć ;d... Czyli ciężka zbroja + łuk mi niezbyt pasuje... Myślałem by grac coś typu wojownik w ciężkiej zbroi posługujący się czasem łukiem.. Ale wtedy ebonowy łuk by się marnował ;d A jak wyżej pisałem łucznik w ciężkiej to nie to samo co łucznik w lekkiej..

Dla tego jeszcze raz - Kim grać, jakie macie pomysły dot. perków i innych... Jeśli macie jakieś informacje gdzie fajne itemki można znaleźć piszcie ^^ Czekam na sensowne odp. i takie też będą like'owane, a najlepsza pierwsza odp. która najbardziej mnie ukierunkuję dostanie 5 like'ów :O (wiem świetna nagroda :X ) Limitu nie dam bo się przydaje często ^^

Zbieram like ;x

Opublikowano

Idź bardziej stylem wojownika. Perki w broń jednoręczną i ciężką zbroję, gdy już zdobędziesz ten łuk to graj bardziej łucznikiem. Grając stylem wojownika najlepiej po prostu się skradaj i cicho eliminuj a wtedy dodatkowo będą Ci szybko rosły perki w skradanie.

Btw. Byłoby jeszcze dobrze gdybyś napisał w jakim momencie gry jesteś tzn. w której misji fabuły lub po.

Opublikowano

Hmm.. W łuczniku którego już nie mam nie robiłem zbytnio fabuły.. Z tego co pamiętam zabiłem smoka z laską od ostrzy i teraz mam do niej iść.. Skupiłem się bardziej na lochach, gildiach.

Wojem? Nie lubie iść w 12 umiejętności na raz dla tego wybrałem łucznika i tylko łukiem się posługiwałem ;P Jakoś nie bardzo mi się widzi skradanka w ciężkim..

No nic.. Chyba stworze sobie od nowa łucznika bo grało nim się świetnie :P

Masz te Like ;d

Dla ciekawych gdzie jest ebonowy łuczek i ebonowy młot ( chyba bitewny.. Nie rozróżniam ich, wiem że jest 2 ręczny... ) :

Labyrinthian, mapa nie moja :Labyrinthian_Map.jpg
Jest tam parę troli więc uważać.. Są tam 3 lokacje z tego co pamiętam.. Nazw nie ogarniam.. Wiem że jeden to labirynt shalidora czy coś w tą deseń i można zdobyć tam serducho daedry + fajne kostuchy, a w 2 lokacji 2 króle czegoś tam.. jeden ma ebonowy łuk, schodzimy niżej i mamy młot :) Ciężcy przeciwnicy, używają krzyku..

Zbieram like ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...