Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta graficzna i ram

Janek9412

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam już trochę stary sprzęt i chciałbym w nim wymienic karte graficzną oraz dołożyć ram. Z tego co mi mówił brat procek jeszcze uciagnie lecz ja niezbyt się znam co i jak wymienić oraz brat nie ma czasu dlatego pomózcie mi co najlepiej dobrać o to mój ''sprzęt'' :P : PAMIEĆ 2GB vista 32 bit karta graficzna geforce 9600 GT 512 procek intel® core(TM2) 2 QUAD CPU Q8200 @2.33 ghz 2.33 ghz . Z góry dzięki za pomoc :) POZDRO

Opublikowano

Ile masz kasy, jaka płyta główna i jaki zasilacz?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

670 zł :P Nazwa producenta płyty : Gigabyte technology Co . , LTD . Model Płyty : G31M-S2L Chipset : Intel P35/G33/G31 Mostek Południowy : Intel 82801GB (ICH7/R)
Do zasilacza cieżko dojśc misca tam enlight corporation model : GPS-350CB-102 A jakies p/n i liczby a na dole pisze 340 w max to ma chyba 340 w

Opublikowano

PSU do natychmiastowej wymiany.

RAM możesz dokupić 4Gb (takty chyba 800Mhz, ale nie jestem pewien, bo nie podałeś ile mają twoje)

No i GPU do wymiany.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

tak myślałem że zasilacz do wymiany . nie wiem jakie jest taktowanie nie jestem jakims specem mam program cpu-z i tak mi pokazuje klikam zakładka memory timings dram frequency 400.1 Mhz czyli to jest chyba te takowanie nie wiem wacha sie pomiedzy 400,0 a 400,1 problem w tym że mam tylko 2 sloty na ram z czego jeden zajety i mam te 2 gb na nim. Hmm a co do wymiany to mogłbym prosić żebyście podawali na jaką wymienić np kartę lub ram z góry dzięki :)

Opublikowano

Ja proponuje zmiane podstawki która da Ci lepszego kopa : )

Tylko niestety tutaj musisz mieć trochę więcej kasy bo

http://www.morele.net/inventory/info/J87LNn/

I masz tylko 90zł na kartę a do tego zestawu dobrą kartą był by radeon 4850

A jak nie chcesz to zasilacz Corsair, karta radeon 4850 i jakieś ramki

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ja proponuje zmiane podstawki która da Ci lepszego kopa : )

Tylko niestety tutaj musisz mieć trochę więcej kasy bo

http://www.morele.net/inventory/info/J87LNn/

I masz tylko 90zł na kartę a do tego zestawu dobrą kartą był by radeon 4850

A jak nie chcesz to zasilacz Corsair, karta radeon 4850 i jakieś ramki

Niestety nie starczy mi na wszystko :) ale dzieki za pomoc

To ram ten co masz sprzedaj/wywal i kup byle jaki 4Gb DDR2 800Mhz

PSU do wymiany na ten:

http://www.ceneo.pl/19585429

Jaki masz budżet na karte graficzną?

Hmmm na wszystko mam 670 zł :P na ram zasilacz i karte... chyba że jeszcze coś się znajdzie jaką polecasz kartę graficzną max 300 zł ? pod te podzespoły ? Btw powiedzmy że kupie ram 4 gb na jednej kosci to mogę dodać do tych 2gb ram razem wyjdzie 6gb

Opublikowano

Więcej niż 4Gb, to przesada przy takim sprzęcie w dodatku twoje RAM'y pewnie nie mają 800Mhz więc by tylko spowalniały.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Więcej niż 4Gb, to przesada przy takim sprzęcie w dodatku twoje RAM'y pewnie nie mają 800Mhz więc by tylko spowalniały.

Rozumiem to wystarczy kupic 2gb na jednej kosci dodac do tego ram co mam razem wyjdzie 4 czy się w czymś mylę A jaką dobra karte polecasz do tego komputera L:)

Opublikowano

Hmm na innej stronce napisali że zasilacz dobry jest to dobra firma enlight tylko jedynie co może brakować to mocy plecili mi też taka karte graficzną AMD HD7770 niby pobór mocy ma mniejszy niz 9600 GT co o tym myslicie

Opublikowano

Do twojego CPU się nie opłaca.

Aczkolwiek ja bym nie kupował 4870x2 gdyż, to stara i wadliwa karta no i będzie ograniczana przez CPU.

Lepiej już 5850.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

hmm to juz nie wiem co rb najlepszym rozwiazeniem to chyba bd sprzedanie niektórych czesci zostawic procka i dołozyc na nowa płyte główna ramy i karte grafiki :P

Opublikowano

Po pierwsze nigdy nie kupuj w komputroniku jeżeli masz mało kasy (opierdolą cię co do grosza)

Po drugie PSU kup Silentiumpc Deus 500W

Nie wiem czy jest sens kupna tej mobo, lepiej coś pod o/c kupić jak już chcesz sikę pchać w 775.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Koleś, który to wystawia trochę śmieszny jest, to jest gdzieś warte 1000zł...

Lucyfer podał Ci dobry zestaw, tymczasowo wsadzisz tam 9600gt, która masz, potem dokupisz lepsze GPU ;]

Opublikowano

Niestety nie starczy mi na wszystko :) ale dzieki za pomoc

Hmmm na wszystko mam 670 zł :P na ram zasilacz i karte... chyba że jeszcze coś się znajdzie jaką polecasz kartę graficzną max 300 zł ? pod te podzespoły ? Btw powiedzmy że kupie ram 4 gb na jednej kosci to mogę dodać do tych 2gb ram razem wyjdzie 6gb

nie ogarniam cie dal ci zestaw najlepszy pad nowy socket który kosztuje 580zl + wstawisz swoja stara grafe i zostawisz te 80zl i uzbierasz na nowa grafikę i masz zajebisty zestaw jak na ta cenę :) no ale ty mówisz ze ci nie starczy na wszystko no ale masz na wszystko 670zl dafuq?

Opublikowano

Bo ja chciałem też grafikę :) Aleee chyba tak zrobię i kupię to co napisał lucyfer a dysk i mój dvd room bd działać ? sorry za takie pytania nie znam się za bardzo a ten zestaw co napisał lucyfer bd mógł już potem swobodnie rozbudowywać i czy pójdą mi jakieś nowsze gry typc far cry 3 bf3 ? Pozdro :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...