Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Blokowanie BS itp.

MuSzAk

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. BS zablokowany:

• Tak
      2
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zapewne wielu ludzi zastanawia czy na serwerze lepiej zablokować bs'a czy też z tym nic nie robić.

Otóż mnie to również zastanawia gdyż myślę nad tym już dłuższy czas i nie mogę wybrać lepszej opcji.

Opcja.1 : zablokowanie bsa ( mniej więcej chodzi o nadanie 50 id zmiankom lub inny sposóB)

Minusy:

-Myślę że będzie mniej ludzi grało

Opcja.2 : Nieblokowanie

Minusy:]

-Ludzie którzy z tego nie korzystają zostana pokrzywdzeni

- Nie idze tępić skutecznie tego bo nie da rady wykryć a jak się będzie banowało itp ( Tutaj są uwagi do tego

ponieważ zazwyczaj robi się to na zasadzie : Piszesz na pw nie odpisuje -Banik lub kickasz kogoś . Lecz niektórzy ludzie idą w raz z postępem technologicznym i grają na założmy dotykowym ekranie tutaj zdarza się coraz więcej takich przypadków bo poprostu nie idze odpisać w metinie)

Oczywiście wypisałem to po jednym przykładzie jest ich więcej i jak sami widzicie jest to trudna decyzja proszę o wypowiedzi na temat blokowania bs"a oraz udział w ankiecie

PS.Jeśli jest to zły dział proszę napis lub przenieść temat do odpowiedniego działu :)

Opublikowano

Wiesz, możesz BS'a nie blokować, tylko zrób, żeby zmianki nie były bardzi tanie, ale też nie za drogie :) Chodzi też o to, że nie zawsze dobre bony, idą z dobrym EQ, tzn. Lv, KD (Np. XenoX, Glador, Divine).

Opublikowano

Wiesz, możesz BS'a nie blokować, tylko zrób, żeby zmianki nie były bardzi tanie, ale też nie za drogie :) Chodzi też o to, że nie zawsze dobre bony, idą z dobrym EQ, tzn. Lv, KD (Np. XenoX, Glador, Divine).

a i dodam że serwer to właśnie taki medium

Opublikowano

Nie blokować BS'a gdyż po prostu się nie da. Zawsze znajdzie się patent na obejście blokad.

Najskuteczniej drop zmianek w paczkach po 20-15 sztuk (z Metków od 40lv i coraz więcej razem z wzrostem Lv metina). Lub Cene podnieść.

Opublikowano

Jak podniosą cenę, to graczy zniechęcą - początek NighCore'a. Zmianki po 200KK za 200. To nie jest dobre rozwiązanie. Drop zmianek to już lepsze. Ale niech dropią z każdego moba, gdyż to jest lepsze rozwiązanie. Co, mają do 40 LvLa jechać na 3K HP? Bez bonów? Nikt nie będzie grał.

Opublikowano

Zrób jak na Almantia MT2.Tylko zamiast max. w eq 100 zmianek,zmień na 50.Ludziom odechce się używania BS i punkt dla Cb :D

Opublikowano

@Up I punkt dla mniej ludzi na serwerze.

@Top Może spróbuj trochę inaczej. Zrób paczki zmianek po 100, ale daj maksymalne bony. Jeśli będą maksymalne, dużo osób zrezygnuje z BS'a, bo uzna to za stratę czasu i sama coś pokombinuje :) Jeśli będą maksylamne bony, możesz podnieść ceny zmianek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...