Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Co do tego kompa z przed wojny

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam przed sobą kompa który będzie służył w domowej siłowni jako komp do youtube muzyki oraz w przerwie do grania w jakies tam cs czy san andreasy. Nie mam monitora żeby go wypróbować ale tydzień temu pożyczałem monitor bo go naprawiałem. historia kompa to: dawno temu około 11lat temu mój kuzyn miał komunie, i dostał od mojego taty komputer jak na tamte czasy dobry, około 7 lat temu kuzyn odkurzał kompa odkurzaczem (wiem debil...) i uszkodził wyłądowaniem ram próbując samemu naprawić połąmał nóżki w procesorze(był to celeron 2.4 GHz s.478). dwa tygodnie temu wziełęm kompa od niego i go naprawiłem. wymieniłem procesor na Pentium 4 prescott 3.0 GHz(musiałęm zaktualizować bios aby działał) oraz kupiłem 1gb ramu w 2 kościach po 512MB firmy GEIL takie pamięci z niebieskimi radiatorkami najlepsze z możliwych DDR parametrami. płyta główna to asus p4p800s se(jej na szczęście nie uszkodził) karta graficzna to do wyboru GeForce 5600FX albo radeon( jescze od ATI) 9600 SE pasywny. Dysk to maxtor diamondmax plus 9 na sata wiec nie taki stary(płyta obsługuje sata1 1/5 Gb/s) obudowa to jakaś z tamtych czasów nie chłodzona ale zmodyfikowałem ją na tyle, że ma z przodu wentyl 120mm tam gdzie dziura na napędy, dmucha on do środka, z tyłu są 2 wentyle 80mm puszczone na 6v by nie hałąsowały wyciągające powietrze, oraz u góry zrobiłęm 2 otwory na wentylatory 120 lub 140mm które idą na 12v, wszystkie wentylatory oprócz tego od procla są puszczone z napięcia prosto z zasilacza, zasilacz to noname modecom 350w ale to jest szajs aż sie boje na nim włączać ten komp, zanim komp będzie chodził na stałe kupie jakiegoś używanego fortrona 400w bo ten już piszczy i skwierczy (dosłownie). i pytanie czy ten komp sprosta wymaganiom gier do 2005roku oraz moze czasami w bfp4f, oraz czy filmy na yt nie będą się ścinać (internet 8mb) monitor to stary lg z "dupą"(najnowszy z monitorów lg z dupą, potem już rozpoczęto produkcję lcd) windows xp home premium, mogę kupić 2 gb ramu po 1 w kości bo płyta obsługuje max 2 gbki. (chętny ktoś na 1gb Geila po 512 w kości chłodzony niebieskim radiatorkiem?)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Jak na Cs yt to spokojnie styknie co do BF nie jestem pewien

Jak miałem kiedyś kompa to na Athlon Xp +2200 śmigałem w NFS MW przy 512mb ramu potem zapodałem mu 2 GB to śmigał jak Rakieta

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

bf heroes nie pójdzie na takiej ilości ramu. filmiki pójdą ale nie na hd. myślę ze na 480p nie będą specjalnie lagować

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...