Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Maszyna pod serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się dowiedzieć już teraz (serwer ciągle w trakcie prac, ale już teraz chcę orientować się w cenach) jakiego dedyka kupić pod mój serwer Metin2.

Mój budżet jak narazie na dedyka to 400zł, interesuje mnie ten oto serwer dedykowany:

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/

Ten pierwszy, chciałbym się wszystkiego o nim dowiedzieć:

-Czy w ogóle warto go kupić

-Czy serwer ma jakieś szanse na odparcie ataku DDoS(niewiem jak to się fachowo nazywa)

-Ile ludzi uciągnie ten serwer maksymalnie

Za pomoc bardzo wam dziękuję.

Opublikowano

Bardzo się boję tego DDoS, żeby kasa nie poszła w błoto. Ale na pewno dam radę DDoS odeprzeć?

Opublikowano

Nigdy nie ma 100% zabezpieczenia przed DDoS'ami. Najważniejsza przy atakach jest przepustowość łącza. Możesz ewentualnie napisać do firmy o włączenie filtru przeciw takim atakom, ale to i tak nie zabezpieczy Cię na dobre.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

A jak Firewall wgram? On kosztuje 750zł. I jaka szansa że obronie się przed DDoS z czystym dedykiem bez zabezpieczeń? Łącze 100Mbps a ip filter jest ;)

Opublikowano

Bez FIrewala będzie strasznie ciężko. Jeśli by się ktoś uwziął to byś maił po serwerze, musiałbyś od nowa stawiać all

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Ehhh :/ Pliki to ja zawsze robie kopie zapasowe... Ale krucho z kasą na dobry dedyk :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...