Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co to kontra? ^^

CyberProdukcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos ma nad kims przewagę . Ale to nie prawda , nie ma kontr.

Wyjaśniłeś to po ch... równie dobrze można powiedzieć że jak jest mecz 20/5 to kontra, albo że Froggen ma nade mną przewage bo ma jakieś 40x elo więcej...

Kontra to jeśli ty picknąłeś postać, a ktoś ma postać na którą ty masz ciężko. Prostym przykładem jest kassadin który [podobno] kontruje wiele ap midów ze względu na długi silence.

Opublikowano

Kontra to coś takiego że ktoś np pickął Ahri a Ty pickujesz Annie z którą Ahri będzie miała problem.

Wyjaśnienie? Annie ma stuna więc ciężko będzie Ahri uciec z ulti czy coś.

Streszczenie: Kontra to pickowanie postaci z która przeciwnik będzie miał problem.

Banner-LegendsofShinobi3.png

Opublikowano

ale wy beznadziejnie tlumaczycie .__.

kontra- postac posiadajaca mechanizm/y niwelujace lub przeszkadzajace w dzialaniu mechanizmow podstawowych u innej postaci.

np. Jax ma swoje E, ktore jest mechanizmem z dodgem, natomiast glownym mechanizmem Irelii jest zadawanie true dmg poprzez autoattacki, wiec tu mamy kontre, gdyz jeden z mechanizmow Jaxa niweluje dzialanie glownego mechanizmu Irelii. Jednak jesli Jax ma E na cd to z Irelia juz ma ciezko.

// zapomnialem dodac, ze kontry dzialaja tylko jesli poziom gry twoj I przeciwnika jest conajmniej podobny

Opublikowano

kontra to taka gra na pegazusa h3h3

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...