Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postawiony własny serwer i problem z maszyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj postawile serwer własny prywatny:D na plikach by kocioł, wqłoczylem go wszystko smiga tylko mam sakramuckie lagi gdy wpisuje jakies komendy gm to do pieor po jakims czasie załapuje(ale mysle ze to przez kompa) moje pytanie jest takie czy musze miec włonczona maszyne? bo jak ja wyłanczam i chce sie zalogowac to pisze ze błoda połoczenia z serwerem a jak włoncze maszyne to wtedy da sie zalogowac, moze ktos wie jak zaradzic problkem taki ze by przy wyłoczonej maszynie dlało sie logowac(oczywscie, hamachi i portmap włocznoe jest) bo kompa nie mam za mocnego i przy paru otwartych aplikacjach zaczyna sie komp mulic;/

Ktos pomoze? daje like;)

Ps. Mam nadzieje ze w dobrym temacie napisalem:)

Opublikowano

odpowiedz sobie sam

np.chcesz zjesc jablko ale go niemasz ;)

tzn jabłko mam nawet dwa tylko ze jak jedno zjem to drugie sie psuje;D i musze jesc dwa na raz:D hjeuehueheu

iii mam problem ;// konsola mi sie zrestartowałał;// i teraz jak wpisalem tam root i has;ło puzniej komende /etc/rc.d/netif restart i puzijes ./start i serwer nieby odpalił alejak włanczam gre to pisze zostaniesz poł;onczony z serwerem aa tera wyskakuje błod połonczenia z serwertem. Od nowa maszyne musze stawiac?

Opublikowano

Wylanczasz serwer i chcesz grac? To tak jakbys patrzyl na wylonczony telewizor. Maszyna musi byc on. A co do lagow zwieksz ram na virtualnej maszynie

#JebacSygnatury

Opublikowano

Wylanczasz serwer i chcesz grac? To tak jakbys patrzyl na wylonczony telewizor. Maszyna musi byc on. A co do lagow zwieksz ram na virtualnej maszynie

mam 128mb chyba to na ile zwiekszyc??

i jeszcze mam ten problem ze jak maszyna jest ON i chce sie zalogowac to pisze zostaniesz połonczony z serwer i tyle i tak ciagle jest bez zmian

Opublikowano

ilem masz ramu na kompie? ja mam 4gb i na serwer daje 2gb czyli :

512mb - 200mnb

1gb - 400-600

2gb 500-800

3gb 900-1.5gb

itp. ..

a do nielonczenia ... Pong w metin2.bin zmieniles?

#JebacSygnatury

Opublikowano

ilem masz ramu na kompie? ja mam 4gb i na serwer daje 2gb czyli :

512mb - 200mnb

1gb - 400-600

2gb 500-800

3gb 900-1.5gb

itp. ..

a do nielonczenia ... Pong w metin2.bin zmieniles?

ramu mam 258:D huehue

a co do tego pongu to nei wiem, nie przypominam sobie:P tzn dostalemn gotowe pliki od kolegi np por map, lunchera, rooty i chyba tyle gotowe pod moje ip.

Ale ja juz odpalilem juz raz serwer i na nim gralem konto ząłozylem nawet gm zrobilem i było git, teraz nie moge sie zalogowac;/

Opublikowano

aha to zobacz czy mozesz do navicata wejsc i zbadaj tabeli w accout mozliwe ze maja bledy

Nie wydaje mi sie zeby to był problem zawarty w Navicat :P niby wszystko jest w nim git, zmienilem login, wpislem komende reboot w maszyne i jeszcze raz sie zalogowalem i nic to samo;/ wjede komenda sysinstall i zobacze czy same ip mi nie poprzestawiało;p nic innego do głowy mi nie przychodzi ;/ chyba ze nowa maszyne robic

Edit

Tak jak mowielm, wszedłem komenda sysinstall i mialem zle ip lub nie mialem :P poprawile to lecz nic nie pomogło:P zrobie na navicat drugie konto moze cos pujdzie, jesli masz jakies pomysły to pisz, jak sobie poradze z tym to napisze:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...