Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcesz kupic SimCity 2013? Zajrzyj tutaj!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj poszczescilo mi sie i jako uzytkownikowi Origina przyszlo mi wziasc udzial w 2 beta tescie gry Simcity. Testy i mozliwosc downloadu konczyli o 15:00, a ja maila odczytalem o 14, wiec zdazylem w ostatniej chwili :D

Chcialbym was przestrzec przed kupowaniem limited edition za 180zl i w ogole zapalencom radze do poczekania az cena zwyklej gry spadnie do 90,80zl.. bo ta gra jest nie wiecej warta.

Dlaczego? Gra srodze mnie zawiodla. Po zalozeniu miasta ostro zaniepokoila mnie grafika, ktora wygladala jak niewycieniowane modele z blendera. W ustawiach udalo mi sie odszukac grafike, pozmienialem wszystko na ultra i wysokie. Zastosowuje zmiany i...

.. i dno. Grafika to K O S Z M A R. Zupelni nie przypominala mi tej z trailerow. Moze powiecie mi ze "to beta, poprawia". Watpie, bo do premiery tylko miesiac i zmiany beda niewelkie. Latarnie to KANCIASTE PUDLA przypominajace... kosci postaci w blenderze. Efkt makiety to dupa, przez ktora nie ma mowy o czyms takim jak podziwianie naszego miasta z oddali. Budynki to kanciaki o poziomie graficznym sprzed lat! Ludzie to kukly, ktorych nawet nie ujrzymy z bliska przez efekt makiety. Slowem- porazka na calej linii! Moznaby pisac i pisac i pisac o brzydocie! Cities Xl liczace sobie 2 lata w porownaniu do tego to przepiekne arcydzielo graficzne, w ktorym moge podziwiac z daleka moje wiezowce, ktore realistycznie blyszcza od slonca, a takze zejsc do poziomu ulicy i widziec bez rozmazania odlegle osiedla na horyzoncie..

Teraz GUI. Zacina sie przy kompie i5 grafika nvidia gt 250 i 4gb ramu. Jak wogle interface oze sie scinac? Nie jest 3D czy cos, to zwykly tekst na grafice..

Grafika rowniez jest zlagowana, wiec poza tym ze na ultra wyglada koszmarnie to jeszcze zacina! Nie wiedzilem, ze kosci z blendera i pikselowate tekstury wymagaja procesora i5!

Rozgrywka- niby trzyma poziom sim city 4, jest skomplkwana... ale rozmiar miasta! Boze! Kto wymyslil durny i niezrozumialy podzial na regiony? Czemu zamiast kwadratu ziemi dostajemy swiat z wydzielonymi 3 terenami i miejscem na "wielikie dzielo"? Poza tym grafika i lagi przyciemniaja nam rozgrywke...

Slowem- ostrzegam was. Gra niewarta swojej ceny, wyglada jak beta z poczatkow jej tworzenia a nie jak z miesiaca przed premiera!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dla mnie beta była fajna, może grafika przy zoomie nie powala ale na ultra z oddalenia miło to wygląda. Ale potwierdzam cena za pre order jest duża, więc warto poczekać aż stanieje. Mimo tego beta mi się spodobała, liczę że w multi gra będzie fajna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...