Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ram

CukierMiSpadl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam 2,5gb ram ddr 2 i czy jak kupie sobie 4 bd ram ddr3 to moge je wsadzic czy tylko moge wsadzac ddr 2?

//nieregulaminowa sygnatura - zew. link

//BR3ND

Opublikowano

Ram są kompatybilne wstecz. Jeżeli masz DDR2 to wejdą Ci DDR2 lub DDR1. DDR3 nie ma szans. Inna szyna :) Pozostaje wymiana płyty głównej.

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

Ram są kompatybilne wstecz. Jeżeli masz DDR2 to wejdą Ci DDR2 lub DDR1. DDR3 nie ma szans. Inna szyna :) Pozostaje wymiana płyty głównej.

jezu człowieku gdzieś ty się uchował ! pamięci pewnie oglądasz tylko na obrazkach i uważasz ze są takie same !

one są inne w wykonaniu i nie pasują nawet w slotach

żadne pamięci nie są kompatybilne z innym typem

nie nie wejdzie, nie ma nawet takiej możliwości by pasowały jakiekolwiek inne niż są

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak, da się włożyć DDR1 do mobo z DDR2. Młotkiem. Nie masz pojęcia co piszesz, więc póki co nie pisz nic dopiero jak się czegoś nauczysz to pisz tutaj. Wyjątek: istnieją płyty główne wspierające DDR2 i DDR3.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Prosiłbym was o jeszcze jedną odpowiedz dajmy na to że chce kupić ram 4 gb 1 kość ddr2 a teraz mam 2,5gb mam 2 sloty i jak wyjme 512 i zostaje mi 2gb i włoze 4 gb w jednej kości to będzie 6gb??

//BR3ND

Opublikowano

Musisz patrzeć też na częstotliwość, nie wiadomo czy twoja płyta ogarnia każdy ram DDR2. I w DDR2 chyba nie ma kości 4GB, są chyba 2-3 modele. Dokupić 2GB wywalić to 512 i styknie Ci 4GB. Widzę, że ten komp to pewnie nie demon szybkości więc po co to? :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

to wywalić 512 i kupic 2 i bd 4:D

demon...powolności ale to tylko włorzyć te ram do kompa i tyle nic w systemie nie dodawac?

//BR3ND

Opublikowano

ja kiedyś miałem płytę główną któa miała sdram x2 i ddr x2 i było można ale nie do tych samych slotów po prostu musisz kupić pamięć ddr2 i muszą się zgadzać taktowania.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...