Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna czy procesor ... ?

matix4221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pewien problem otóż jak gram np. w Medal of Honor Warfighter ( gram na niskich detalach ) to gra sie po pewnym czasie zacina i wyłącza tak samo jest z battlefieldem 3 gram na niskich a jak włącze średnie to gre tak ścina że to jest Majkong ;) . A więc mam kupić procesor czy karte graficzną a o to mój PC :

Wersja systemu : Windows 7 Enterprise

Klasyfikacja : 5,9

Procesor : Intel Core 2 Duo CPU 2.66 GHz

RAM : 4GB

Typ systemu : 64-bitowy

Karta Graficzna : GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GTS 450 1GB ( możecie mi polecić jakąś dobrą karte dla graczy )

Opublikowano

Proszę, nagrałem Ci filmik, jak chodzi na GTS450, w moim przypadku jednak od Gainwarda ;P.

Chyba już wiesz, co do wymiany ? Napisz jeszcze, czy chodzi CI o to :

http://www.komputronik.pl/index.php/product/108397/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/GeForce_with_CUDA_GTS_450_Gigabyte_1GB_DVI_HDMI_PCI_E_OC.html

Jeśli tak, to można jej jeszcze kopa dać, jeśli zakupisz nową platformę ;P

Jak byś jednak nie wiedział to :

1. Albo O/C proca (podaj model MOBO oraz markę i model zasilacza)

2. Przejście na platformę 1155

Opublikowano

Dodaj ramu albo skorzystaj z funkcji ready boost tylko wtedy musisz pamiętać żeby pamiec flash miała tyle samo pamieci co ram. Na kartach graficznych się nie znam ale jak masz dobre chłodzenie to się pobaw w overclocking. Podkrecisz ram procka i grafikę a nie wydasz nic. Ale do overclockingu musisz mieć zasilacz dobrej marki z zapasem mocy.

Opublikowano

A ty wiesz ile win 7 żre? Jakiś zapas nigdy nie zaszkodzi. Jak nie chce kasy wydawać to niech se ready boosta włączy.

Nie rozumiesz, że nic to nie da ? -.-

Tutaj w grę wchodzi tylko i wyłącznie O/C albo zakup nowej platformy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...