Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak "czitować" by nie dostać bana.

tusiek01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;D

W tym poradniku postaram się powiedzieć wam jak "czitować" aby nie dostać bana

A więc zaczynamy :)

Na początku zaznaczę że nie ma żadnego pewnego sposoby na uniknięcie bana, każde używanie nielegalnych programów grozi stałą blokadą konta!!

Exp Bot

Grając na exp bocie musimy pamiętać o:

• Unikani popularnych exspowisk (nie exspić tam gdzie zawsze jest dużo ludzi).
  • Unikać exspienie w tym samym miejscu przez kilka godzin gdyż to może wzbudzić podejrzliwość innych graczy/gm'a.
  • Gdy znajdujemy się w tej chwili przy kompie odpisywać na wszystkie wiadomości czy to od graczy czy gm'a by tak jak wyżej nie wzbudzić podejrzeń.

Fish Bot

Grając na fish bocie musimy pamiętać o:

• Unikani zbiorników wodnych blisko miast, popularnych exspowisk, gdyż gdzy będziemy długo łowić może to wzbudzić podejrzenia.
  • Zawsze odpisywać na wiadomości gdyż Admina najpierw pisze potem banuje!!
  • Nigdy nie łów swoim głównym kontem by ochronić je przed straceniem eq, najlepiej zrobić inne i przekładąc złowione ryby, małże na główne.

Dmg Hack

Grając na dmg hack musimy pamiętać o:

• Niebawieni się w kozaka w m1 z dmg 15x i rozwalania wszystkich na hita.

To mój pierwszy tut więc proszę o wyrozumiałość :), Jest przeznaczony dla graczy którzy dopiero zaczynają używać takich "udogodnień".

1367510305-U336505.jpg

1378077147-U477327.png

Opublikowano
Grając na fish bocie musimy pamiętać o:

-Unikani zbiorników wodnych blisko miast, popularnych exspowisk, gdyż  gdzy będziemy długo łowić może to wzbudzić podejrzenia.
-Zawsze odpisywać na wiadomości gdyż Admina najpierw pisze potem banuje!!
-Nigdy nie łów swoim głównym kontem by ochronić je przed straceniem eq, najlepiej zrobić inne i przekładąc złowione ryby, małże na główne. 

Poradnik naprawdę dla zielonych, ale niech będzie. Unikajmy łowienia przy miastach? Jeśli GM znajdzie postać daleko miasta, np. gdzie nikt normalnie nie stoi, to to będzie bardziej podejrzanie niż wędkowanie w tłumie. Jak odpisywać na wiadomości? Przecież to fishbot i chyba trzeba by pobrać jakiegoś, który sam odpisuje - ja osobiście jak wystawiałem bota, to nie siedziałem i nie patrzyłem na szept. Ostatnia porada jest dla prawdziwych 'żółtodziobów' i prawdopodobnie każdy o tym wie. Jednak nie chcę krytykować, bo napisałeś coś sam i w jakimś stopniu się wysiliłeś. Możesz rozbudować poradnik o dodatkowe informacje. :-)

Opublikowano

Poradnik w sumie przydaję się, ale ja osobiście do tych wniosków sam doszedłem podczas mojej kariery na PL, większość osób, którzy używają takich botów umieją się zabezpieczać. ;)

Opublikowano

Jeśli ktoś jest przy komputerze,to po co mu Exp/Fish bot? DMG jest już na większości serwerów zablokowany.Jak napisał przedmówca:''..dla naprawdę zielonych..''.Dodaj jeszcze,jak unikać zbanowania przy kickhack'u.

Opublikowano

A moim zdaniem najlepiej jest łowić na najbliższych pomostów obok miasta na ch handlowym. Łowie w taki sposób prawiee mies. po 4/5 h dziennie i nadal nie mam bana :D

Opublikowano

Hmm ten tut mógłby się też nazywać ." Jak zrobić kupę nie siadając na kiblu " . I nazwa była by poprawna. Wszystko zapisuje się w logach :)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Z niektórymi zasadami bym się nie zgodziła, gdyż nie masz obowiązku odpisywać graczom oraz gmom. Odpisywanie na wiadomości zalezy wyłącznie od Ciebie. Nawet jak jedziesz na exp bocie możesz expić w jedym miejscu ile tego potrzebujesz. Jeśli znasz dokłądnie rozkład gdzie i na jakim poziomie expić więc problemu nie ma. Expisz tam gdzie dajesz radę. Graczom nic do tego.

3reb7x40o9l5.jpg

Opublikowano

Z niektórymi zasadami bym się nie zgodziła, gdyż nie masz obowiązku odpisywać graczom oraz gmom. Odpisywanie na wiadomości zalezy wyłącznie od Ciebie. Nawet jak jedziesz na exp bocie możesz expić w jedym miejscu ile tego potrzebujesz. Jeśli znasz dokłądnie rozkład gdzie i na jakim poziomie expić więc problemu nie ma. Expisz tam gdzie dajesz radę. Graczom nic do tego.

Dla gm musisz :)

1378747514-U216092.jpg

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...