Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Węzeł uprawnień do kolorowego pisania na czacie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakie permissions odpowiada za możliwość pisania kolorowo na czacie?

Nie chodzi mi o takie coś, że automatycznie wszystko co się pisze jest na dany kolor, tylko ręczne wpisywanie &.

Błagam o pomoc :P

Opublikowano

essentials.chat.color

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Przegraj na iChat jest lepszy.

Próbowałem to mam problem z kolorami rang, bo bierze pod uwagę tylko grupę, a prefixu [w nim kolor] nie ;/

essentials.chat.color

Dzięki działa.

Opublikowano

Config iChatu:

handle-me: true
date-format: HH:mm:ss
message-format: '+iname: +message'
me-format: '* +name +message'
iname-format: +{wName}[+prefix+group+suffix&f] +displayname
me-permissions: false
variable-refresh: 100

Veriables iChatu:

# iChat Variable Config
# This is now the only method for defining variables
users:
  Drakia:
    prefix: '&e'
groups:
  Admin:
    prefix: '&c'
    suffix: ''
  Default:
    prefix: ''
    suffix: ''
world:
  users:
    Drakia:
      prefix: '&a'
  wName: '[World] '

Fragment PermissionsEx z rangą "Właściciel" [tą co dawałem do przykładu na obrazku]:

Wlasciciel:
    default: false
    prefix: '&6[Wlasciciel]'
    suffix: '&c'
    build: true
    permissions:
    - '*'

Jak zmienię "&6[Wlasciciel]" na samo "&6" jest tak samo. Z EssentialsChat używam "&6[Wlasciciel]", bo on pokazuje prefix, a nie prefix z grupą [tak jak to myślę, że robi iChat].

Dodam, że z EssentialsChat wszystko mi chodzi z rangami.

Opublikowano

Zamiast sie meczyc najlepiej pobrac Permissions ex razem z jego pluginem od czatu (z bukkita pobiera sie odrazu z pexem) Tam mozna ustawic osobno kolorek rangi, nicku, pisania, mozna nawet dodac cos po wiadomosci :D czyli ze na koncu kazdej wiadomosci cos jest. A kolorami zajmuje sie essentials

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Zamiast sie meczyc najlepiej pobrac Permissions ex razem z jego pluginem od czatu (z bukkita pobiera sie odrazu z pexem) Tam mozna ustawic osobno kolorek rangi, nicku, pisania, mozna nawet dodac cos po wiadomosci :D czyli ze na koncu kazdej wiadomosci cos jest. A kolorami zajmuje sie essentials

PexChat?

No to wg. mnie był najlepszy plugin do czatu, ale chciałem wgrać Factions na serwer no i... już najlepszy nie był...

Opublikowano

pex dodaje chatmenmager czy cus podobnego :P i fakt factions rypie 90% pluginow od czatu bo narzuca swoje formatowanie. ;/

Eh, to jest taki plugin, który: działa z Factions, PEX i Essentials, mało obciąza serwer, łatwo się ustawia prefiksy [kolejność czatu], kolorowa lista pod TAB, w pełni wspiera kolory oraz jest popularny i działa z większością pluginów?

Właśnie spróbowałem z ChatManagerem- nie mam nawet prefiksu ani rangi, tylko frakcja, nick i wiadomość. Pewnie to wina Factions, ale te Factions musi być. Muszę znaleźć jakiś inny plugin do czatu współpracujący z frakcjami.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...