Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nidalee - AP Czy AD? - Oto jest pytanie

Shunn21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej, jaka preferujecie nidalee, osobiście grałem nidalee na topie (AP) jak i na midzie ze swojego Q potrafi nieźle przypierdolic w early jak i w lat, ale nie grałem nidalee AD, grał ktoś ? moge prosić o jakis build :X ? Chciałbym sprawdzić a nie będe sugerował sie lolpro.com itp

PS sorki, jak to nie dział ale w końcu pytanie o buildy..

Opublikowano

Nidale jest lepsza pod AD niż pod AP. Mimo, że ma słabe skille, to z ulti ijej skille są o wiele mocniejsze i potrafią szybko ściągnąć przeciwnika. Gra się nią jak pod typowego ADcarry, tylko, że jak się bijesz to uzywaj tylko ulti. A build to sam spróbuj sobie złożyć tak będzie najlepiej. Zrób jak pod ADcarry i sprawdż, jak nie to inni. Ale wydaje mi się, że na nią by dobre było armor pene.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Gdy robisz ją pod AP to masz znakomity harras z dzidy, większy heal itp. Ja mam podzielone zdanie co do robienia jej pod AD, a AP. Niby pod ad ma b. dobre obrażenia z q na pumie, ale na AP za to harras i praktycznie wszystkie skille ma pod AP.

Opublikowano

Brednie, nidale nie robi się pod adc.

Mamy tylko dwie możliwości AP i AD offtank.

nidale ap - idziemy na mida, dobra po 6lvl w late słabnie ale nadal ten dmg z dzidy jest.

nidale offtank - idziemy na topa, dmg mamy tylko na kocie, ale za to jesteśmy twardzi.

2 podstawowe itemy na nią 3force + warmog oczywiście buty merce reszta itemów jest to mieszanina ad/armor/mr/hp, które składam zależnie od przeciwników.

Opublikowano

Tak pod ap ma tylko praktycznie te swoje q a go można unkinąć a jak zrobić ją pod ad to będzie wyglądało to tak :

-ult

-doskok

-all skile

-i kill dla ciebie

to jest moje zdanie

x

Opublikowano

AD nidalee to jest chyba najlepszy pusher w grze, może Xin-Zhao ją tylko przebije. Maxujesz E co jej daje boosta bagatela bodaj 70% attack speeda na 5lvlu. I tak jak ktoś wspomniał nie robisz jej pod carry tylko offtanka. Jest twarda, szybko ciśnie i ma masakryczny dmg z Q na cougarku. Kwestia gustu jak chcesz zagrać. Jak pushować linię to AD offtank, jak mieć lepszy sustain+wkurwianie ludzi z dzidy to AP :P Imho moim zdaniem na solo topa AD nidalka jest lepsza.

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

podziwiam ludzi, których widziałem na solo nidalee ap, po prostu podziwiam co oni najlepszego robią, na nidalee dobry jest frozen malet i black cleaver

Opublikowano

Podłącze się pod wasze odpowiedzi i dużo z was mają racje , jednak nie można tego określić pod co nidalee jest lepsza , ponieważ wolisz chodzić na adcarry robisz ją pod adofftank ( NIgdy pod full ad) , jeżeli wolisz pograć na solo topie , polecam apofftank , robi naprawde duży damage przez rzut (q) ... I to na tyle:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...